









סגן הנשיא מייק פנס עם שלוחים: "טראמפ אלוף של העם היהודי"

סגן נשיא ארה"ב מייק פנס ערך אמש פגישה עם מנהיגי הקהילה היהודית במאימי ביץ', שלוחים ורבנים. האירוע היה אמור להתקיים במרכז החינוכי ליובאוויטש במיאמי, אך משיקולי הרחקה חברתית הועבק לאולם גדול אחר, 'דוראל'.
ארגן את ההתכנסות הרב יהודה קפלון.
השתתפו בין היתר: השליח הרב בן ציון קארף, מנהל המרכז החינוכי ליובאוויטש במיאמי, שליח חב"ד בגולדן ביץ' הרב חי עמר, והשליח הרב שלום סימנט.
לדברי פנס, הנשיא טראמפ התרגש עמוקות מהתמיכה והתפילות להחלמתו במהלך התאוששותו המהירה והודה לרבנים שנכחו על תפילתם.
בדבריו, ששודרו בשידור חי על ידי פוקס ניוז, כינה פנס את טראמפ "אלוף אמיתי של העם היהודי" על תמיכתו האיתנה בישראל ומלחמתו באנטישמיות.
פנס אמר שטראמפ נקט "פעולה חזקה" למאבק באנטישמיות. "נשיא זה גינה בעקביות את הרטוריקה והמעשים של קיצונים", אמר.
הוא ציטט את הנשיא שחתם על הצעת החוק לאנטישמיות, חוק החינוך לשואה וכספי השבה לניצולי שואה.
סגן הנשיא העיר גם כי הוא מכיר מקרוב את פעילות אנשי חב"ד ומעריך את מסירותם. הוא מסר הערכתו לאנשי חב"ד, וציין את הרב לוי שמטוב בוושינגטון, שלא היה מסוגל לההשתתף באירוע.
נציג המשתתפים העניק ברכה לסגן הנשיא, והודה לו על מאבקו למען חופש הדת, מאבקו באנטישמיות, ועל מאמציו הגדולים למען חינוך לאמונה במדינה זו.
הרב בן ציון קארף שיבח את פנס על התנהלותו המכובדת, באומרו שתמיד העריץ אותו ואת העובדה שהוא מכבד את חופש הדת.
הרב עמאר, שבירך את סגן הנשיא בברכת כוהנים, ציטט את הרבי בפרשת בראשית, שהעולם הזה אינו ג'ונגל אלא גן - עלינו לחרוש ולזרוע ולקצוץ קוצים כדי לקבל את הפירות הטובים ביותר, וברך את הנשיא וסגן הנשיא להביא את העולם ל"מצב שלום אולטימטיבי".
צפו בוידאו:
