שליח חב"ד שמסתכל למאושפזי הקורונה בלבן של העיניים
מודעה 'תמימה' מטעם המרכז הרפואי שמיר אסף הרופא בצריפין, בשיתוף 'חב"ד במרכז הרפואי', נראת במבט כעוד יוזמה של מתנדבים.
הסיפור מאחורי זה, מיוחד ומרגש לגמרי.COL שוחח עם שליח חב"ד במרכז הרפואי אסף הרופא הרב מנדי בקרמן, ונחשף לסיפור המלא.
מספר הרב בקרמן:
"פנו אלי משפחות של מאושפזים במחלקות הקורונה, ליצירת קשר עם יקירם, שמאושפז ומבודד באחד ממחלקות הקורונה. הבנתי שיש צורך אמיתי שמישהו יכנס לחולה למחלקה הסגורה, לשוחח איתו, לשמוע מה הוא צריך ולעודד אותו. יש אנשים שפשוט אין להם חשק לקום מהמיטה, כל ביקור מביא להם חיים חדשים".
במרכז הרפואי פועלות 7 מחלקות קורונה: ילדים ויולדות בקורונה, מחלקות פנימיות ח' ט' ו' י', וטיפול נמרץ לקורונה.
הרב מנדי בקרמן, שהבין מהשטח את הצורך העצום בשמירה על קשר בלתי אמצעי עם חולי הקורונה המבודדים בשל החשש מהדבקה של הנגיף, לא היסס והחליט להרים את הכפפה: הוא פנה לסגנית מנהלת המרכז הרפואי, ובאמתחתו הצעה: לגייס ולהדריך מתנדבים שהחלימו מהמחלה ואינם בקבוצות סיכון.
הרב בקרמן: "הבנתי מהשטח שיש לזה צורך הולך וגדל, ואני לבד לא מספיק כדי לתת מענה לביקוש. נפגשתי עם סגנית מנהלת אסף הרופא, פרופ' אורנה טל והיא כל כך שמחה מהרעיון, שהגיבה ש'התפרצתי לדלת פתוחה'."
איך הגיבה הסגנית?
"מזה תקופה חשבו במרכז הרפואי מה עושים באמת עם הבידוד שנכפה על החולים, נושא הבידוד החברתי הוא משהו כל כך קריטי לשיקומם ובריאותם, ופתאום הגעתי עם הרעיון הזה.
"היא נתנה אור ירוק למהלך, ויזמה פגישה בהנהלה בהשתתפותי. מי שלקח חלק בקידום התהליך היה ד"ר יקיר קאופמן ממשרד הבריאות שמתוקף תפקידו נמצא כעת באסף הרופא.
לאחר האישור מההנהלה קידמנו את זה יחד עם ד"ר יקיר וחלק מהצוותים הרפואיים."
רכז מתנדבים במחלקות הקורונה. הרב מנדי בקרמן בפעולה
הרב מנדי הפך להיות ה'רכז' של הפרוייקט. הוא מקבל פניות ממתנדבים, הפנה אותם לבדיקה סורולוגית, הדרכה, ועד לשלב הביצוע בשטח.
לאחר בדיקת התאמה אישית, עובר המתנדב בדיקה סורולוגית, שני קורסים על ידי עובדת סוציאלית, תדרוך מהמחלקה למניעת זיהומים ומחלקת אורטופדיה במרכז הרפואי, הכולל הדרכה ללבישה נכונה של מיגון והסרתו בצורה בטוחה בכניסה, ושלב מעשי: כניסה לסיור במחלקות הקורונה. לאחר שלב ההסדרה והביטוחים, ולאחר הדרכה מקיפה עיונית ומעשית בשטח, המתנדב נכנס לפעול במחלקות, בהדרכתו של השליח הרב מנדי ואנשי הצוות הרפואי.
"רואה את כולם כעב"מים"
למה זה כל כך חשוב לבקר את החולים במחלקות הקורונה?
הרב בקרמן: "כמה שזה חשוב. אני נתקל בחולים ששוכבים בלי טיפת מצב רוח, מרגישים מנותקים מהעולם. מישהו אמר לי לאחרונה במחלקת קורונה: "אני רואה כולם כעב"מים, עם כל הברדסים והמיגון. פתאום מישהו בא ומדבר איתי זה כוחות חדשים. לרופאים אין כל כך זמן לדבר, הם רצים מטיפול לטיפול. יש לו את הרגע שמישהו מסתכל לו בלבן של של העיניים.
הרב מנדי לקח צעד קדימה את היוזמה, ונכנס למחלקות הקורונה עם עגלת שתייה וכיבוד, וכך מעודד את החולים. "מה תרצה לשתות, חם או קר?" הוא שואל, וכך ברגע מוסרות המחיצות, והלב נפתח. רגעים רבים ומרגשים הוא רואה במסגרת הפעילות ההתנדבותית יוצאת הדופן שהוא מנהל.
תגובות החולים ובני המשפחה?
"התרגשות שלא תאומן. אשתף בתגובה מהיום: הלכתי לאחד החדרים עם העגלה. אחת המאושפזות, למראה 'העגלה' התיישבה במיטה, הביטה וביקשה מיץ תפוזים. היא אמרה: "זה נתן לי לחיות מחדש". שבן אדם פתאום מגיע למחלקה מבודדת, מדבר איתה ומציע לה משהו לשתות, זה נותן לה אור בעיניים".
"התרגשות שלא תאמן". במחלקת הקורונה עם 'העגלה'
ועוד אחד:
"הגעתי, והיה שם איש שרק ראה אותי, התחיל לשיר את השיר "ושמחת בחגיך". לא נותר לי רק לשיר ולרקוד איתו. זה פשוט 'מרים' את האנשים."
איך נולד בעצם הרעיון של העגלה?
"אנשים לא יכולים לצאת החוצה. משפחות שולחים דברים, אוכל, לא כולם יכולים אפילו לקום מהמיטה. חשבתי על רעיון עם משהו שיהיה אפשר להציע להם לשתות משהו חם או קר, לגרום להם לדבר, כמה דקות שמתקשרים איתם מ'העולם החיצון'. ודבר נוסף, פינה חמה ניידת, כי אי אפשר לצאת ולקנות שתיה בחוץ כמו בשאר המחלקות. זה ממש מרענן".
איך מגיבים בצוות הרפואי לתופעה?
התגובות ממש מחממות לב. האחות האחראית אמרה לי לאחרונה: "מנדי, אתה מטורף, אין דברים כאלה..."
עם ישראל חי .רפואה שלמה לכל החוליםמיד עכשיו.אנחנו בנסיון של אחדות לפני ההתגלות .משיח נאו
אין על הרבי שהעמיד שולחים כמוך
משפחה של חסידים