איך יעבוד 'מתווה הקפסולות' בלוד? כך מדריכים את התמימים
הערכות חסרת תקדים בישיבת תות"ל בלוד, לקראת מתווה הקפסולות בישיבה.
אז איך זה יעבוד?
בחוברת הדרכה שפרסמה הישיבה לבחורים, מפורטות רשימת הוראות במתווה המיוחד. הנה חלק מהדברים:
"על מנת לוודא שאין הדבקה בתוך הישיבה כל התלמידים צריכים להיכנס לבידוד למשך שבועיים, במתווה הקפסולות נכנסים לבידוד קבוצתי, עד בחורים שמבודדים ביחד למשך שבועיים ולאחר השבועיים כל 50 הקבוצות מתאחדות לישיבה אחת. לאחר חודש וחצי לערך חוזרים הביתה.
"בשיעור א', על מנת להקל על התלמידים, לאחר שבועיים של בידוד חוזרים הביתה לשבת חופשה, ואז חוזרים לישיבה. היינו שבשיעור א' אין איחוד בין הקפסולות.
"שיעור א' מתחלק לשלוש קפסולות, קפסולה א,' קפסולה ב, וקפסולה ג. לכל קפסולה יש שני מדריכים משיעור ג' שיעזרו לבחורים בכל מה שצריך וכמובן... ישמרו על נהלי הקורנה בישיבה.
"שטח הישיבה מחולק לשלשה מתחמים, מתחם לכל שיעור, המתחמים מחולקים באמצעות גדרות אין אפשרות גם טכנית לעבור ממתחם למתחם. לעומת זאת בתוך המתחם של שיעור א' אין גדרות בין קפסולה אחת לשנייה.
עוד מתוך חוברת ההדרכה: "בתוך חדר האוכל ובתוך הזאל יש מחיצות ניילון שקופות שמפרידות בין הקפסלות, במעברים בין הזאל לכיתות או לחדר האוכל חובה לצאת כקבוצה יחד עם המדריכים על מנת למנוע מגע בין הקפסולות. בזמן שלא נמצאים בתוך השטח של הקפסולה חובה על כל בחור לעטות מסכה."
ומה יקרה ח"ו לבחור שיימצא במהלך התקופה חיובי לקורונה? "אם חס ושלום הבחור ימצא חיובי לקורונה הוא יישאר בתחומי הישיבה עד להחלמה מלאה, חברי הקפסולה שלו יישאר גם הם בתוך תחומי הישיבה למשך שבועיים".
חוברת ההדרכה לתמימים 'שגרת קורונה': לקריאה - לחצו כאן>>>