יש שני טיפים בדוקים כיצד לא 'מפקששים' את לימוד הרמב"ם

ר' אברמק'ה קנלסקי, הוא מהטיפוסים החביבים בנחלת-הר-חב"ד, כזה שאי אפשר לא להבחין בו. הד קולו מתגלגל למרחוק, וכשהוא נעמד לדבר בהתוועדות בבית הכנסת קשה לפספס אותו. הוא מחזיק תחתיו כמה מפעלי חסד חשובים, ומסייע לכל פונה בחפץ לב. אבל לפני ואחרי הכל, הוא יהודי בעל לב-חסידי שמפציר בבכל הזדמנות בשומעיו להקפיד יותר על קיום התקנות של הרבי. אין מי ששמע את אברמק'ה מדבר ולא שמע ממנו: רמב"ם, ועוד פעם רמב"ם.
רגע לפני סיום המחזור הל"ט במסלול הלימוד היומי ברמב"ם, כפי תקנתו הק' של הרבי, אירחנו אותו במדור הפופולרי 'נימה אישית'.
•
ג תמוז תש"פ
השאלה לא נכונה. השאלה שצריכה להישאל היא: איך הגענו למצב שמתכוננים לג' תמוז תש"פ. אני יודע מה עשיתי לא נכון, אני לא לומד מספיק ולא חי מספיק במאמרים ובשיחות. וזה בעצם אחד הסיבות שלצערנו הרב הגלות עדיין נמשכת. פשוט בלתי נתפס שהגענו למצב הזה. שכל אחד יסתכל במראה ויחשוב מה הוא יכול לעשות שמשיח פשוט יבוא בפועל ממש.
תקנת הרמב"ם
התקנה הכי חשובה שיש לנו מהרבי. אין תקנה יותר חשובה מזאת, והסיבה היא פשוטה: ההתקשרות הכי נכונה היא על ידי לימוד התורה. וכאן אתה לומד משהו שזה רצונו של הרבי. אתה מקיים בכל רגע שאתה יושב ולומד רמב"ם אתה מקיים את מה שהרבי רוצה מהחסיד. גם עם זה מעל הבנה הרגילה.
הרב אהרן מושקוביץ.
המגיד-שיעור של מוקד שיעורי הרמב"ם היומי. אני שותף שלו כל בוקר ללימוד הרמב"ם, מוסר שיעור הכי ברור מכל מה שהכרתי עד עכשיו. הייתי מאיר (באל"ף!) שתי הארות: חשוב שישלחו כל פרק בנפרד, ולא את כל השלושה ביחד. דבר שני: היות שיש אנשים ששומעים את זה שעבורם זה חצי תורכית, חשוב להסביר לא רק את הרציונל ההלכתי, אלא גם ביאורי מילים שהם פחות בשימוש היום יומי.
טיפ לשמור על הקביעות ברמב"ם.
שני דברים. קודם כל, אתה צריך לכתוב לרבי כל שבוע על מעמדך ומצבך. כשאתה יודע שאתה צריך לכתוב לרבי, אתה לא תוכל לפקשש רמב"ם. איך אפשר לכתוב לרבי אם פקששת רמב"ם, או לימוד חסידות? ברגע שיש החלטה חד משמעית שלא יעבור שבוע בלי לכתוב לרבי, הענין הזה מסודר.
דבר שני, האויב של ההצלחה הוא המילה ׳אחר כך׳, או ׳מחר׳. כמו שכל אחד יודע שהוא לא יכול לקום מהמטה בלי נעגל וואסער ולכן הוא דואג להכין, ככה תכניס לראש שאתה לא יכול להתחיל את היום בלי רמב"ם.
הלכות קידוש החודש.
האמת היא שתהלים יותר קל לי לקרוא... אבל הדרך להתאחד עם הרבי היא ללמוד גם את קידוש החודש.
הרמב"ם המועדף עליך.
אני משתמש עם רמב"ם של אשכול שיצא לאור בתשמ"ו. מאז שגיליתי אותו הוא הכי נח לי. בקרוב יצא הרמב"ם של הרב מאיר אליטוב, ושם יש את ביאורי הרבי, ואז אעבור לזה.
הזמן הכי טוב ללימוד הרמב"ם.
אחרי שקמים בבוקר צריך להגיד מודה אני, להודות לה'. אם היה אפשר להגיד רמב"ם מיד אחרי מודה אני, אז היו צריכים להגיד מיד. אבל היות שצריך להגיד קודם ברכות התורה, אז אומרים, ומיד אחרי זה צריך להתקשר עם הרבי. והדרך להתקשרות עם הרבי היא ללמוד רמב"ם, יותר מכל דבר אחר.
היה בחור צעיר (כאן מהנחל'ה) שהתחיל לקרוא רמב"ם מיד אחרי ברכות. וכשהגיע לישי"ק מישהו עשה ממנו צחוק. הוא כתב לרבי והרבי ענה לו: "ימשיך במנהגו הטוב". זאת אומרת שהרבי היה לו נחת אמיתי מזה שחסיד מבין שאת היום מתחילים עם רמב"ם.

ועוד להעיר: שמעתי שהרבי נהג לומר בלילה את הרמב"ם של הין שלמחרת.
אבל, כפשוט, לא ראוי ללמוד רמב"ם לפני התפילה, הדבר היחיד שמותר ללמוד לפני שחרית זה חסידות. זהו.
ואז מגעים ללימוד