'אל-על' תהפוך בקרוב להיסטוריה? | קמיסר עושה סדר
הבוקר (רביעי) הודיעה חברת אל על כי היא מפסיקה את כל פעילותה, כולל טיסות נוסעים בודדות שתוכננו ובעיקר טיסות מטען אותן הגבירה החברה מאוד בחודשים האחרונים.
איש התיירות והתקשורת אפרים קמיסר מפרט:
"החברה פרסמה אמש את דוחותיה לרבעון הראשון של 2020, והודיעה על הפסד של 140 מיליון דולר בשלושת החודשים שהיו הראשונים במשבר אליו נחשפה אל על כבר בינואר עם הפסקת הטיסות לסין.
"אף חברה לא יכולה להתנהל כך בשגרה בטח שלא בכאוס הקורונה בלי שום צפי לחזרה לשגרה מלאה.
"בחודשים האחרונים האוצר מנסה לעזור לחברת התעופה הלאומית אל-על לגבש תוכנית חילוץ בהלוואה בערבות מדינה.
ומה קורה מבחינת הלקוחות? אנו שואלים את אפרים קמיסר.
"המצב ברור כבר חודשים רבים ובקו העיקרי של חסידי חב"ד תל אביב - ניו יורק חברת יונייטד האמריקאית היא המרוויחה הגדולה. אמנם הנחיתה וההמראה היא בנוארק אבל למי שרוכש כרטיס לצאת היום ולחזור בעוד חודש (ישראלי נכנס לארה"ב ללא חובת בידוד) הידיעה שיונייטד לא הפסיקה לטוס גם בימי הקורונה החשוכים ביותר מקרינה בטחון ומביאה את ציבור הטסים לבחור דווקא בה.
ומה באשר לאל על? אנו שואלים.
קמיסר: "כואב הלב על הרבה אנשים טובים שמטה לחמם נשבר, קצת פחות כואב הלב על המנגנון ההסתדרותי השייך למילניום הקודם והוא ייפסק וישתנה לחלוטין לקראת בנייתה מחדש של החברה.
"כואב הלב": מטוס אל על על המסלול
"ההפסקה המוחלטת של הפעילות תקרין כנראה גם על החזר הכספים ללקוחות. בתקופה האחרונה אל על אומנם כן החזירה כספים בקצב איטי, ובעיקר לסוכני נסיעות. הרעיון שהיא ניסתה להציף מול כלל ציבור הלקוחות למתן זיכוי של 120 אחוז למי שיסכים לדחות כרטיס ולא לבטלו, נגנז כעת סופית.
"אנחנו אנשי התעופה החב"דיים השתדלנו תמיד לתמוך באל על ובמקרה של מחיר זהה לנתב את הלקוח לאל על בעיקר בזכות הסדר מניעת טיסות בשבת שעמדה בו, וגם מגוון מנות המהדרין שידעה להציע בטיסותיה.
למרות 'עוד כמה דולרים', חסידי חב"ד רבים שמרו נאמנות לחברה, ורבים טסו איתה לרבי, וליעדים נוספים בעולם. האם כשהשמים יפתחו נוכל לחזור לטוס אל על?
קמיסר: "מי יודע... כנראה שכל המהומה התעופתית הזו רק כדי לפנות את השמים לענני שמיא..."