









מינוי מעניין: הרב גלויברמן נבחר למגשר ב'מרכז לבוררות'

הרב יעקב גלויברמן, נבחר לפעול כבורר, מגשר ומומחה ב'מרכז הישראלי לגישור ובוררות'.
באתר מופיעים שופטים בכירים, אושיות ציבוריות, פוליטיות ואחרות, מכל גווני הקשת בארץ.
"רואה בכך שליחות ודרך נוספת להביא את היופי שביהדות לכל חלקי העם", אומר הרב גלויברמן ל-COL בעקבות המינוי הלא שגרתי.
הרב יעקב גלויברמן, לצד פעולותיו במרכז החסד יד ביד בלוד, נחשב כדמות מוערכת בציבוריות הכללית. הוא כותב בקביעות בעיתונים כלליים על פרשת השבוע, ומתראיין בערוצי טלוויזיה שונים.
•
השבוע הוקם פורום של מובילי דעה וקהילות שונות בציבוריות הישראלית, בביתו של הפילנטרופ איש העסקים הרב איזי שפירא בתל אביב, לדיון על "ההסתה והשנאה שמסכנת אותנו עם ישראל" - כך לדברי המארגנים.
הפורום הוקם בעיקר מול ההסתה נגד הציבור החרדי, וגם כנגד ציבורים נוספים, עדות ומגזרים.
בדיון, בו השתתף גם הרב גלויברמן, היו עורכי עיתונים חרדיים ואנשי תקשורת, אנשי ציבור ורבנים לצד אלופים במילואים, עמוס ידלין, ישראל זיו, אלעזר שקדי, ועוד.
ל-COL נודע, כי הרב מנחם ברוד נשא דברים בכנס בצורה מרתקת, הציג קונפליקטים ונקודות חיכוך בין הציבור הכללי והציבור החרדי, ודרכים כיצד לגשר על הפערים בין כל חלקי העם.
