מתגעגעים לפיצה? קבלו מתכון מבצק בטטה שגם כשר לפסח
החומרים:
לבצק:
> 2 בטטות גדולות
> 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
> 2 ביצים
> 1 שן שום כתושה
> כפית שטוחה מלח
לרוטב העגבניות:
> 2 כפות רסק עגבניות
> 2 כפות מים
>1 כף שמן זית
> כפית שטוחה אבקת שום
> חצי כפית מלח
לתוספות:
> 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
> בצל סגול פרוס
> עגבניות שרי
> וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים (פטריות, בצל מטוגן, פלפלים וכד')
מכינים את הבצק:
1. שוטפים היטב את הבטטות ומרככים אותן במיקרוגל.
2. קולפים את הבטטות ומועכים אותן לפירה. מעבירים לקערה.
3. מערבבים עם שאר המרכיבים של הבצק, ומשטחים על גבי נייר אפייה משומן, שמונח על תבנית התנור.
4. אופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
5. מוציאים מהתנור.
6. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומורחים את הבצק האפוי מהאמצע כלפי חוץ, תוך שמשאירים את השוליים שלו ללא רוטב.
7. מפזרים את הגבינה על הרוטב.
8. מפזרים את התוספות על גבי הגבינה.
9. מגביהים את חום התנור ל – 200 מעלות ומחזירים את הפיצה לתנור לאפייה נוספת של עוד 15 דקות עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב מעט.