צבי סופר | יום י"ב ניסן ה׳תש״פ 06.04.2020

יין מהבית, סוכר יבושל לפני פסח: פסח ב'פרימה פאלאס'

הרב יחיאל גלוכובסקי והרב יעקב קרוגליאק מונו על ידי בית דין רבני חב''ד לטפל בנושא כשרות המזון לחולי הקורונה השוהים במלון פרימה פאלאס בירושלים, ופרסמו שורת הנחיות לבחורים בנושא הכשרות לפסח בבית המלון
יין מהבית, סוכר יבושל לפני פסח: פסח ב'פרימה פאלאס'
התמימים ב'פרימה פאלאס' מתוועדים במלון, אמש

הרב יחיאל גלוכובסקי והרב יעקב קרוגליאק אשר מונו על ידי בית דין רבני חב''ד לטפל בנושא כשרות המזון לחולי הקורונה השוהים במלון פרימה פאלאס בירושלים במכתב לשוהים במלון בנושא כשרות המלון לפסח:

 

ב"ה יום הבהיר י"א ניסן "כלו עיני לאמרתך לאמר מתי תנחמני"  
 לכבוד,  אנ"ש והתמימים - חסידי חב"ד השוהים במלון פרימה פאלאס. שלום וברכה!  

פסח פרימה פאלאס 
 ראשית נקדים ביום בהיר זה באיחול מקרב לב עמוק שתהיה רפואה שלימה לכל אחד ואחת מכם ושנזכה כולנו לצאת מן המיצר אל המרחב בגאולה האמיתית והשלמה . 
 התבקשנו ע"י בית דין רבני חב"ד לתת מענה בענייני כשרות ופיקוח במלון בו הנכם שוהים.  
 להלן מספר הנחיות והודעות לקראת חג הפסח:  
 

 הכנות לחג 
 
א.  המלון יוכשר וינוקה לפסח ביום שלישי אחרי הצהרים, נא לשים לב כבר מהיום לאי פיזור חמץ במבואות ובמסדרנות וכיו"ב על מנת להקל על הניקיון שיהיה כדבעי למהוי.  
 
ב. יש לנקות את החדרים היטב בנוסף לניקיון של החדרנים.  
 
ג. במידה והנכם סועדים בחדרים יש לכסות בנייר כסף עבה וכד' (יש לבקש ממשפחתכם שישלחו אליכם) את השולחן/השידה שעליהם תאכלו.  
 
ד. להכניס את מגשי הקפה והקומקום לארון ולמכור לגוי (לא לשכוח לצרף בטופס המכירה את החמץ שבביתכם ובישיבה), ניתן למכור חמץ בלינק זה:  /card.me/rabanim-https://www.d 
 
ה. על כל אחד מהאורחים חובה לעשות בדיקה כהלכתה בליל בדיקת חמץ, אחד מברך והשותף לחדר עונה אמן ובודקים יחד.  
 
ו. ימונה אחראי על הבדיקה במסדרונות ובחדר האוכל, בלובי הכניסה וכד'. 
 
ז. בתיאום עם המלון שריפת החמץ תתקיים ע"י שליח, כלל האורחים יביאו את הכזית חמץ (העשרה פתיתים צריכים להיות ביחד כזית) לשליח והוא ישרוף את החמץ בחצר המלון עבור כולם.  
 
ח. כל מוצרי החמץ האחרים יש לשים לפני סוף זמן ביעור חמץ בארון למכירת חמץ, אין להשליכו לפח בחדר, מסדרון, חדר האוכל וכיו"ב.  
 
 כשרות לפסח 
 
א. אף שבכלל נהוג שלא נותנים הכשרים על מלונות וכד' בפסח הנה בשנה זו עקב המצב וההכרח סידרנו קייטרינג בכשרות מיוחדת על מנת לספק אוכל בכשרות הטובה ביותר גם בימי הפסח. 
 
ב. המוצרים התעשייתיים בהם ישתמשו בקייטרינג הם שמן סוכר ומלח. את הסוכר יבשלו לפני הפסח לצורך כל החג. כל הפירות והירקות יקולפו וירקות עלים יקלפו את העלים החיצוניים. כלים שיפלו על הריצפה במהלך החג לא ישתמשו בהם פעם נוספת במהלך החג. כל ההתנהלות והבישולים בכל השנה ובפרט בחג הפסח הם על פי הוראות ובכשרות הרב ירוסלבסקי והרב הבלין. 
 
ג. חלקי המטבח המקומי (ארון חימום, משטח נירוסטה וכיור) שבשימוש שלנו יוכשרו על ידינו. 
 
ד. המלון יספק מצות שמורה מכונה בכשרות העדה החרדית למעוניינים בכך, לפיכך על כל אחד לוודא מראש אספקת מצות לכל הפסח עבודת יד. 

ה. המלון מספק יין בכשרות הרב רובין, לאלו המעוניינים בתיאום מול פיקוד העורף ניתן להכניס יין מהבית לארבע כוסות וכיו"ב. 
 
לסיום, ברצוננו למסור תודה עמוקה מקרב לב לאנשי משרד הבריאות, משרד הבטחון, פיקוד העורף, מד"א וקופות החולים. לצוות הנמרץ ר' מאיר אשכנזי, ר' חיים שטיינר, ר' שלוימי שוחט, הנהלת מלון פרימה פאלאס, קייטרינג סקול ביס ועוד רבים וטובים שעובדים במסירות לפני ומאחורי הקלעים ימים ולילות לרווחת אנ"ש והתמימים.  
 
והעיקר שלאחר שהתקיים בנו "כלו עיני לאמרתך לאמר מתי תנחמני" נזכה ל"גל עיני ואביטה נפלאות מתורתך" בהתגלות כ"ק אדמו"ר נשיא דורנו תיכף ומיד ממש. 
 
 הרב יעקב קרוגליאק - הרב יחיאל גלוכובסקי   קורונה – פיקוח וכשרות מלונות חב"ד 
 
 

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.