כך מתמודדת קהילת חב"ד הצעירה ברחובות עם הבידוד
כרעם ביום פורים, ניחתה גזירת הבידוד על הקהילה הצעירה ברחובות. כל מי שהשתתף ב'שבת זכור' בתפילות בבית הכנסת, כולל הנשים והילדים, נכנסו לבידוד בן שבועיים, עפ"י הנחיית משרד הבריאות.
כפי שפורסם, חולה קורונה מספר 57 שאובחן הינו חסיד חב"ד, בשנות ה-30 לחייו, המתגורר ברחובות.
החולה שהה בשבת פרשת תרומה לפני כשבוע וחצי אצל משפחת הוריו בישוב ענב, שם נחשף לחולה קורונה אחר מאומת. בשבת האחרונה שהה החולה בבית הכנסת לצעירים 'בית מנחם' ברחובות, בתפילת שחרית ובהתוועדות השבת שהתקיימה לאחריה.
על פי הודעת משרד הבריאות, כל מי ששהה בבית הכנסת באותן שעות התבקש להיכנס לבידוד במשך שבועיים.
•
"מה קורה בשבת הקרובה? בית הכנסת יהיה סגור? ואיך מתמודדים עם 'מצור' על קהילה שלימה, אנשים נשים וטף?" שאלנו את גבאי בית הכנסת ר' שאול גולדברג:
ר' שאול: "מיד כשקיבלנו ביום הפורים את ההודעה על הכניסה לבידוד, נקטנו בכל האמצעים, וערכנו חיטוי בבית הכנסת, אפילו שלא קיבלנו הוראה כזאת. בית הכנסת נסגר וכולם נכנסו לבידוד לפי ההוראות."
בית הכנסת שכאמור ננעל השבוע לתפילות ושיעורים, ייפתח בשבת ויערכו בו תפילות עם האנשים שלא שהו בשבת האחרונה בבית הכנסת, ואינם במעגל הבידוד. מדובר על כמניין אנשים בקירוב ובהם רב בית הכנסת הרב יחיאל גלוכובסקי.
מה עושים עם קהילה שרובה ככולה סגורה בבידוד? מי דואג להם לקניות, אוכל ומוצרים בסיסיים?
"הקמנו קבוצת ווטסאפ ייעודית, וכל מי שרוצה להזמין קניות דחופות, מוצרי מזון וכדומה, יכול להזמין ובקהילה ידאגו שהכל יגיע אליו עד לפתח הבית".
בין לילה הוקמה קרן גמ"ח מיוחדת לעזרה לעצמאיים או אחרים שזקוקים לכסף מיידי עבור הוצאות הכרחיות, הכל תרומת אנשים טובים בתוך הקהילה. "אמש כבר הצלחנו להקים קרן מיידית עם בסיס של 20 אל"ש. מדהים עד כמה ערבות הדדית חזקה יש כאן", אומר לנו בהתרגשות ר' שאולי.
הוא לא שוכח להדגיש את ההתגייסות של גבאי בית הכנסת ר' איציק שמואלי ור' דודי קסטיאל לצד אנשי הקהילה, לטובת הכלל: "זה משהו שאין לו אח ורע".
הנה לקט הודעות שפרסמו בתוך הקהילה לאור המצב:
"הודעה חשובה בעקבות הבידוד בקהילת הצעירים:
לאור 'מצב הבידוד' - ובפרט שבקהילתנו יש הרבה מפרנסים עצמאיים - (וגם שכירים הזקוקים לסיוע) ובפרט שהוצאות מרובות הם הקמנו קרן ייעודית לסיוע ראשוני ברכישה בסופר.
הכסף יופקד מראש - ומי שצריך ניתן לפנות בדיסקרטיות."
"אין לשלוח לת"ת בשום אופן ילד שחייב להיות בבידוד.
אנו מבינים את הקושי של הילדים הנמצאים בבידוד, נשתדל מאוד להעביר עבורם חומרי למידה באמצעים שונים."
"בוקר טוב מבודדים יקרים
מי שצריך אוכל לשבת מתבקש לשלוח הודעה לגבאים ונדאג לשלוח לביתו.''
•
"ומה לגבי לימודים? מה יעשו הילדים בבית שבועיים ימים?", שאלנו.
ר' שאול גולדברג: "יצרנו קשר עם 'חיידר נט' של השלוחים, להקמת כיתה וירטואלית נוספת. הבעיה שלנו כרגע זה עם המבוגרים..."
כלומר?
"לדוגמא: בכל ליל שישי יש לנו בבית הכנסת מערך חברותות ללימוד משותף, אנשים ישבו רק יומיים בבית וכמעט השתגעו..." הוא מציין בחיוך. "אנחנו מחפשים פתרון כמו 'חיידר נט' גם למבוגרים. ללמוד שיעורים ביחד, למרות הבידוד."
כגבאי, אתה רואה גם משהו חיובי בכל הסיטואציה הזאת שנכפתה עליכם?
"כן לגמרי. במצב שיש כרגע במדינה, אנחנו הראשונים שנצא מהבידוד...''