הרצל קוסאשוילי | יום י"ב אדר ה׳תש״פ 08.03.2020

'מטבחב"ד' בספיישל פורים: צפו בתכנית הבישול הפופולרית

מרכז התקשורת החב"די - COL, מתכבד להגיש את תוכנית הבישול הפופולארית 'מטבחב"ד' בספיישל חגיגי לחג הפורים • הפעם בתוכנית הבישול: הרצל קוסאשוילי מארח במטבח את השף מנחם דודק • המנות בתוכנית: פילה דג לברק על פירה דלעת ערמונים, רוטב איולי וטימין. למנה עיקרית: סושי חזה עוף ממולא בבשר טלה טחון בציפוי שומשום שחור
'מטבחב
צילום: שניאור שיף. צילום וידאו ועריכה: צביקי ריבקין

 



מתכונים: 
מנה ראשונה: 

פילה מוסר על מצע קרם דלעת ערמונים, רוטב איולי בנגיעת טימין ובזיליקום


מצרכים:


פרוסות דג פילה מוסר טריות.
2 דלעת ערמונים
שמן זית
מלח
פלפל גרוס
ביצה 
אגוז מוסקט טחון
עלי בזיליקום
חרדל

אופן ההכנה:

מטגנים את הדג על מחבת שחוממה מראש עם קצת שמן זית עד להשחמה משני הצדדים. רצוי תמיד להתחיל עם צד העור (גב הדג). לאחר מכן, מכינים
את רוטב האיולי. שתי כפיות חרדל, ביצה, מלח, פלפל שחור, טימין  טחון (תבלין), זנגביל טחון (תבלין) אגוז מוסקט טחון (תבלין), מקציפים עד להשגת מרקם ממרחי.
במקביל, חוצים את הדלעת לחצאים ולרבעים, מזליפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
מוציאם את הדלעת מהתנור, מרוקנים את תכולת הדלעת לתוך קערה ומרסקים אותה בבלנדר עד להשגת מרקם פירה.

לצלחות המנה מורחים בכף מעט מממרח פירה הדלעת, מניחים עליו את הדג ומעל מזגגים עם רוטב האיולי.


מנה עיקרית:
סושי בשרי (חזה עוף ממולא בבשר טלה טחון בציפוי שומשום שחור


מצרכים: 
ארבע חמש חתיכות שלימות של חזה עוף
2-3 תפוחי אדמה
2 גזר
מלח
פלפל שחור
חמוציות
שומשום שחור
2 תפוזים
בצל סגול
פלפל צ'ילי אדום
כמון
פפריקה מתוקה/חריפה
כורכום
בצק פריך 

אופן ההכנה: 

לוקחים בצק עלים/פריך מופשר, חותכים לפרוסות סימטריות מוארכות, מורחים בשמן זית עם מברשת ומפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס מעל,
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד להשחמה קריספית כומראה של צנימים.

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות (לצורך בישול מהיר) מבשילם בסיר קטן עם מים עד לרתיחה. לאחר מכן מרסקים את תפוחי האדמה לפירה.
אפשר להוסיף כאן תבלינים ואפילו בצל מטוגן מעט. מקלפים את הגזר ולפרוסות דקות עם הקולפן וחולטים אותם במי מלח שהורתחו מראש. מפרוסות הגזר הללו מכינים כמין גלילות סושי ממולאות
בפירה ומעל מקשטים בחמוציות שנשארו מעיסת הבשר הטחון.

פוערים בעזרת סכין צרה חור בלב חזה העוף לצורך מילוי (כמו קונכיה). מתבלים את הבשר הטחון בבצל סגול, חמוציות, מעט שמן זית, פלפל שחור, כמון ומלח ומכינים עיסה.
לאחר מכן תוחבים את תכולת הבשר הטחון לתוך החור שפערנו בחזה העוף. יחד עם הבשר תוחבים מקלות גזר (זה סושי בשרי, זוכרים?)

סוחטים שני תפוזים לצורך הכנת מרינדה לתיבול החזה עוף. מוסיפים תבלינים, מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, פפריקה, כורכום ושמן זית, חותכים דק דק את חתיכות הפלפל האדום החריף (רצוי 'צילי', בשביל ליצור טוויסט עם המתיקות של מיץ התפוזים). טובלים בתוך המרינדה את חזה העוף הממולא ולאחר מכן מצפים אותו בשומשום השחור.
מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה, מוציאים מהתנור, מחכים מעט שהעוף יגיר את הנוזלים ונצטנן, מקלפים את שכבת השומשום השחור (לא חובה) ופורסים לפרוסות דקות. מניחים על הצלחת
לצד צנימי הבצק הפריך והרולים של הפירה בעלי הגזר החלוטים ומגישים.

לבריאות וחג פורים שמח!
 

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.