









שבת חנוכה בפתח: כך תכינו בקלות ספינג' מרוקאי משובח

'הסְפינג'' הוא בצקניות אווריריות מטוגנות. הספינג' אופייני למטבח הצפון אפריקאי (מרוקו, לוב, אלגיר ותוניס) והוא מתייחד בטעמו המיוחד.
לפניכם מתכון אותנטי ופשוט להכנה, מוסבר שלב אחר שלב עד להכנת הספינג' המקורי.
מתכון לספינג'
המתכון הינו ל- 30-25 בצקניות
המצרכים להכנה:
● 1 ק"ג קמח, מנופה
● 1 שקית שמרי שימרית (50 גרם)
● 3/4 כוס סוכר
● 1 כפית מלח
● 1/2 3 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח בקערה עמוקה. יוצרים גומה במרכז ומכניסים לתוכה את גרגירי השמרים. מפזרים מסביב לגומה את הסוכר והמלח. יוצקים את המים תוך כדי לישה ולשים עד לקבלת בצק נוזלי ודביק.
2. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. לשים שוב את הבצק תוך הוצאת האוויר מהבצק, מכסים ומשהים להתפחה כשעה נוספת.
4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. נוטלים 2-3 כפות מלאות מהבצק בידיים רטובות או משומנות ומותחים את הבצק בכפות הידיים לכל הכיוונים. מכניסים אל השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת ספינג' בעל גוון חום זהוב.
5. מוציאים בכף מחוררת אל מסננת או אל מגבות נייר וטובלים את הספינג' בסוכר או בוזקים אותו עליהן.
6. מגישים חם, לצד צלוחית סוכר, ומי שמעוניין יכול להוסיף.
בהצלחה!
