התחיל בהתוועדות יום-הולדת, הסתיים במתכון של קוּבַּה
קוּבַּה (כֻּבַּה – בערבית משמעה "כדור") היא כינוי לכופתה ממולאת, הנפוצה בעיקר בסוריה ובעיראק. מדובר בגירסה המזרחית ל'קרעפאלאך' - כיסני הבשר שנוהגים לאכול בערב יום כיפור.
בעקבות התוועדות יום הולדת של האברך ר' שמואל מזרחי בבית הכנסת 'אוהב ישראל' בביתר עלית, בה הגיש 'קוּבַּה' שהכין וקצר מכולם מחמאות - ביקשנו מבעל השמחה את המתכון המוצלח.
למעלה משמאל: ר' שמואל מזרחי מגיש 'קוּבַּה' בהתוועדות
רכיבים:
400 גרם סולת
100 גר' בורגול טחון (ג'ריש)
(את ה"גריש" משרים במים 15 דקות שיתרכך)
כוס ורבע מים
2 כפיות מלח
מילוי:
400 גרם בשר בקר טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה
מעט אבקת מרק עוף, או ציר עוף
פלפל שחור גרוס
מלח
המרק:
בצל בינוני קצוץ
עגבניה חתוכה לקוביות
3 גזרים מגורדים
פלפל חתוך לקוביות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
גבעולי סלרי
רסק עגבניות קטן 100 ג’
כפית סוכר (לפי הטעם)
כף פפריקה מתוקה
3 – 4 כוסות מים
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מלח
הכנות:
1. לערבב את מצרכי הבצק ולהניח במקרר כשעה. בינתיים לערבב את הבשר, פטרוזיליה ותבלינים
2. ליצור מהבצק כדורים קטנים ולשטח בכף היד במרכז שיהיה דק, להניח ממילוי הבשר כדור קטן, להדק ולסגור מסביב את הקובה עם המילוי.
3. להקפיא את הקובות לשעתיים
4. הכנת המרק:
לטגן את הבצל, להוסיף את הגזר, פלפל, עגבנייה, לטגן כמה דקות להוסיף רסק עגבניות ולכסות במים. לתבל ולהוסיף את הפטרוזיליה והסלרי. להרתיח ולבשל כ- 20 דקות עד שכל הטעמים מתמזגים, להנמיך את האש ולהוסיף את הקובות בעדינות אל המרק.
5. לבשל את המרק עם הקובות לעוד משך כשעה.
בתיאבון.