מערכת COL | יום כ"ו אלול ה׳תשע״ט 26.09.2019

רגע לפני ראש השנה: כמה בשר ודגים צורכים הישראלים?

לקראת ראש השנה וחגי תשרי, פרסמם משרד החקלאות - כמה דגים צורך הישראלי בשנה? כמה ק"ג עוף ובשר הוא אוכל - והאם יותר מהממוצע העולמי? • וגם: כמה טון של רימונים מייצרים בארץ-ישראל?
רגע לפני ראש השנה: כמה בשר ודגים צורכים הישראלים?
ארכיון COL

שנהיה לראש: לקראת ראש השנה וחגי תשרי, פרסמו משרד החקלאות וארגון מגדלי דגים את הנתונים שלהם על ענף הדגים: בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-1.6 ק"ג דגים ומוצריהם ובמהלך החודש הקודם לערב ראש השנה נוסקת הצריכה לכ-2.1 ק"ג לנפש. 

הדג הנמכר הוא ה'אמנון', כ-46% מכמות המכירות של הדגים (לפי נתוני רשתות השיווק בשנת 2018), אחריו סלמון עם כ- 25%, במקום השלישי קרפיון עם כ-4% ובמקום הרביעי דניס עם 3%. בשנת 2018, נצרכו בישראל כ-172,000 טון דגים ומוצריהם כאשר רוב הדגים הנצרכים בישראל מיובאים (כ-85%).

שור הבר

עוד עולה מנתוני משרד החקלאות: הישראלי הממוצע צורך בשנה כ- 15.4 ק"ג בשר בקר (טרי וקפוא) לנפש. במשך שנת 2018 הישראלים צרכו 137 אלף טון בשר. בענף העוף, הצריכה המקומית של עוף טרי היא הגבוהה בעולם ועומדת על כ-64.9 ק"ג בשנה לנפש, בעוד הצריכה במדינות ה- OECD נאמדת בכ- 30.6 ק"ג בשנה, בארה"ב כ-50 ק"ג ומדינות האיחוד האירופי מדובר בכ-23.6 ק"ג עוף בשנה. הממוצע העולמי נאמד בכ- 14.2 ק"ג בלבד.

רימונים 

משרד החקלאות פרסם כי בשנת 2019, שיבול הרימונים יעמוד על כ- 50,000 טון - הגדול ביותר שידעה מדינת ישראל עד כה!

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.