









רגע לפני ראש השנה: כמה בשר ודגים צורכים הישראלים?

שנהיה לראש: לקראת ראש השנה וחגי תשרי, פרסמו משרד החקלאות וארגון מגדלי דגים את הנתונים שלהם על ענף הדגים: בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-1.6 ק"ג דגים ומוצריהם ובמהלך החודש הקודם לערב ראש השנה נוסקת הצריכה לכ-2.1 ק"ג לנפש.
הדג הנמכר הוא ה'אמנון', כ-46% מכמות המכירות של הדגים (לפי נתוני רשתות השיווק בשנת 2018), אחריו סלמון עם כ- 25%, במקום השלישי קרפיון עם כ-4% ובמקום הרביעי דניס עם 3%. בשנת 2018, נצרכו בישראל כ-172,000 טון דגים ומוצריהם כאשר רוב הדגים הנצרכים בישראל מיובאים (כ-85%).
שור הבר
עוד עולה מנתוני משרד החקלאות: הישראלי הממוצע צורך בשנה כ- 15.4 ק"ג בשר בקר (טרי וקפוא) לנפש. במשך שנת 2018 הישראלים צרכו 137 אלף טון בשר. בענף העוף, הצריכה המקומית של עוף טרי היא הגבוהה בעולם ועומדת על כ-64.9 ק"ג בשנה לנפש, בעוד הצריכה במדינות ה- OECD נאמדת בכ- 30.6 ק"ג בשנה, בארה"ב כ-50 ק"ג ומדינות האיחוד האירופי מדובר בכ-23.6 ק"ג עוף בשנה. הממוצע העולמי נאמד בכ- 14.2 ק"ג בלבד.
רימונים
משרד החקלאות פרסם כי בשנת 2019, שיבול הרימונים יעמוד על כ- 50,000 טון - הגדול ביותר שידעה מדינת ישראל עד כה!
