מערכת COL | יום ג' אייר ה׳תשס״ה 12.05.2005

"המוסדות שמפארים את שמה של חב"ד באוקראינה"

"אלו מוסדות חינוך ברמה אחת מעל, שמפארים את שמה של חב"ד" – כך סיכם ד"ר ראובן מאמו, המפקח על החינוך היהודי ברשת בתי הספר אור אבנר חב"ד בחבר העמים, את ביקורו וסיורו במוסדות החינוך בית מנחם אור אבנר בלוגנסק. ביקורו של ד"ר מאמו, שנמשך יומיים, היה עמוס וגדוש בפגישות עם הצוותות הפועלים, בראייה מקרוב את העבודה החינוכית האדירה שנעשית בעיר בשנים האחרונות תחת הנהלתם והכוונתם של השליחים הרב שלום וחנה גופין. ד"ר מאמו ראה לנכון לבוא במיוחד לבקר את המוסדות לאחר ששמע על פרוייקטים מיוחדים ומקוריים שנעשים בין הכתלים, על בית הספר החדש, על האווירה היהודית ועל העשייה הפורייה. הביקור החל ביום שני בבוקר בבניין הפנימייה בו לומדים ומתחנכים קרוב לשלושים ילדים מערים במחוז לוגנסק. הפנימייה עברה לא מכבר למשכנה החדש, ששופץ והותאם לצורכיהם של הילדים. נרכשו רהיטים חדשים, תוגבר הצוות החינוכי, והיום בית הילדים הוא בית חם ואוהב לעשרות ילדים.גלריית תמונות מהביקור ב'כתבה מלאה'
ביקורו של ד"ר מאמו בתקופת האביב והפריחה זיכה אותו לברך את ברכת האילנות יחד עם הרב שלום גופין ועם הילדים בחצר הפנימייה. במהלך הסיור לא הסתיר האורח את התפעלותו מהיחס החם שמקבלים הילדים, מהאוכל האיכותי והמגוון שמוגש להם ומהאווירה היהודית במקום. הוא שוחח עם הילדים והתרשם כי הם מרוצים במקום והם רואים בו את ביתם.

נקודת הביקור הבאה הייתה גן הילדים, שמפורסם בעשייה החינוכית הרבה והעשירה שמפעילות הגננות סביב מעגל השנה. באסיפה מיוחדת עם הסגל החינוכי ועם ועד הורים האזין בקשב רב לפעילות היהודית, לקשר המורכב והעדין שנטווה בין הורי הילדים לבין הצוות החינוכי ולהשפעת הפעילות בגן על חיי המשפחה בבית. הוא סייר בתצוגות שהכינו הגננות ובהם חומר דידקטי רב המעיד על דינמיקה ושילוב מלא של תכנים כלליים עם ערכים יהודיים לאורך השנה כולה. אחד הפרוייקטים המשמעותיים ביותר שהולך ונבנה בשנה זו בגן הוא כתיבת תוכנית לימודים מדורגת לכל קבוצות הגן לכל חודשי השנה, המסייעת להפנמת ערכים יהודיים רבים בפעילויות שונות בגן . התוכנית היא פרי עבודתן של הגננות וצוות אנשי מקצוע מהאוניברסיטה המקומית, כשאת הפרוייקט מנהלת השליחה חנה גופין.

גולת הכותרת של הביקור הקצר הייתה כמובן ביקורו של ד"ר מאמו בבית הספר המפואר שבעיר, שעבודות הפנים הסתיימו בו לא מכבר. על יופיו של בית הספר, על רמת השיפוץ, העיצוב והגימור שמע ד"ר מאמו כמו רבים אחרים כבר זמן רב, אולם למרות זאת לא יכול היה להסתיר את התפעלותו מהמראות. "זהו מוסד, שעצם הסיור בו הוא קידוש ה' וקידוש שם ליובאוויטש". קירות המוסד מביעים תכנים יהודיים וחסידיים בעיצוב מקצועי ובגימור מושלם. את פניו של האורח קיבלו שני התלמידים, דוד וסאשה, שנטלו את שרביט ההנחיה והדריכו אותו לאורך כל הסיור בעברית ללא צורך במתורגמן. הם ידעו לספר על דמותו של הרבי, על עץ התורמים, על הערכתנו לאיש החסד ר' לוי לביוב, על חגי ישראל, על ההיסטוריה היהודית, על עשרת המבצעים ועוד ועוד.

הביקור יכול היה להיארך גם מעל שעתיים אילולי צוות המורים שהגיע במיוחד לפגישה עם ד"ר מאמו למרות העיתוי החגיגי – 9 במאי יום הניצחון במלחמה, והמתין לפגישה עמו. וכך, לאחר ארוחת צהריים חגיגית, התיישב הצוות הפדגוגי המקצועי לישיבה חגיגית ומכובדת. במהלך הפגישה שמע ד"ר מאמו סקירה קצרה על בית הספר, על התהליך הלימודי-חינוכי שמתפתח, על הקשיים, ההתמודדויות וב"ה, על ההצלחות. במהלך הישיבה הוענקו כמה ספרים שהוצאו במיוחד לקראת מפגש זה ובהם פנינים מהעשייה הלימודית, מהפעילות החברתית העשירה, מיצירותיהם של הילדים, מאגף ההוצאה לאור בבית הספר ועוד ועוד.

יומו השני של הביקור נפתח בצפייה ב"חברותות" - לימוד משותף של פרשת שבוע על ידי תלמידי החטיבה הגבוהה – פרוייקט מקורי וייחודי שפותח בבית הספר, ומייד אחריו צפה ד"ר מאמו בכמה שיעורים בבית הספר ובגן הילדים. יצויין, שלמרות היות היום יום חופש ממשלתי, הגיעו רוב רובם של הילדים למוסדות החינוך, כשהם חגיגיים ומקבלים את פני האורח בשמחה ניכרת.

ואם לא די בכך וברשמים הרבים שליקט ד"ר מאמו בסיורו, ליווה אותו לקראת סוף הביקור הרב שלום גופין לאתר הבנייה של בית הכנסת, לשטח בו הולך ומוקם בימים אלו המרכז הקהילתי ובית כנסת מפואר, שיהיה מוקד יהודי לכל אלפי היהודים בלוגנסק ובמחוז.
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות - לקריאת כל התגובות
הוסף תגובה
1 תגובות
3.
עובדים קשה
ג' אייר ה׳תשס״ה
עובדים קשה במקום רחוק לנחת רוח לרבי.
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.