מערכת COL
|
יום ט' אדר א ה׳תשע״ט
14.02.2019
סימפוזיון חינוכי מרתק בוועידת החינוך במוסקבה • גלריה
האם נכון לקבוע "תנאי קבלה" למוסדות? מה עושים עם הורים שלא משתפים פעולה? תשובות הרבי למנהלי מוסדות חינוך, והתלמיד שהציל את השליח. אלו חלק מהנושאים שעלו בסימפוזיון מרתק בענייני חינוך שנערך הערב (רביעי) במסגרת "ועידת המחנכים" השנתית שנערכת במוסקבה • בסיום הסבו המחנכים להתוועדות עם השליח הראשי ורבה של רוסיה הרב בערל לאזאר, ר' סאשה ברדה והרב נפתלי רוט • כתבה מלאה, גלריית תמונות
אחד מרגעי השיא של "ועידת המחנכים" שנערכת במוסקבה, ומכנסת תחת קורת גג אחת את אנשי הצוות של מוסדות החינוך הפזורים ברחבי העיר, נערך "סימפוזיון" מיוחד, בהשתתפות השליח ורבה הראשי של רוסיה, הרב בערל לאזאר.
השלוחים – אנשי החינוך, העלו שאלות, דילמות, וספקות שהם נתקלים בהם בעבודת השליחות.
מנחה הדיון והרוח החיה מאחורי הועידה הרב זאב קפלן, הציג את השאלות והדילמות שהעלו השלוחים.
בין הדברים, העלה הרב לאזאר על נס את עבודתם המסורה של המחנכים, וציין כי ישנם משפחות שלמות שחוללו מהפך בחייהם, והפכו לחסידים יראי שמיים, בזכות הילדים – שנכנסו ללמוד במוסדות החינוך.
השליח הראשי הביע בדבריו דרך סדורה בשליחות החינוכית: יש ליצור "וועדות קבלה", ולהציג קריטריונים ברורים לקבלת התלמידים למוסדות החינוך, אך מאידך גיסא – לא לוותר על אף תלמיד, ולהשתדל לשתף את ההורים על ידי פרסום והדרכה מתאימים, הרצאות ושיעורים, ולגייס גם אותם להשקעה בחינוך חסידי לילדיהם.
"מדובר מהצלת נפשות ממש", קבע הרב לאזאר, "ואין לנו מושג מה תהיינה תוצאות ההשקעה בתלמידי המוסדות לאחר שנים, גם אם כעת לא תמיד רואים את התוצאות"
הרב לאזאר שיתף את הנוכחים בסיפור שהיה עד לו בימים האחרונים במהלך ביקורו באחת המדינות, שם פגש באדם אמיד, שלמד במוסד חבד"י ידוע. שנים לאחר שלמד שם, כשהפך לאדם אמיד ומכובד, הוא חזר לעיר הולדתו, והציל את השליח – מנהל המוסד, מפיטורים על ידי הקהילה המקומית.
בסיום, נעמדו כל צוות השלוחים במוסדות החינוך בעיר יחד עם הנהלת המוסדות והקהילה לתמונה משותפת ומאחדת.
+22
צפה בעוד תמונות
הוסף תגובה
0 תגובות