מערכת COL
|
יום ה' טבת ה׳תשע״ט
13.12.2018
בחוץ קר: פלפל ממולא ● מתכון לשבת
מתכון נהדר להכנת פלפל ממולא בבשר טחון ואורז, פשוט וקל להכנה, מתאים במיוחד להגשה בחורף קר וגשום ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה ● פלפל ממולא
פלפל ממולא בבשר ואורז
חומרים למילוי:
● 7 פלפלים בינוניים
● 3\2 כוס אורז גדולה
● 1 ק"ג בשר הודו טחון
● 4 ביצים
● 3\1 כוס שמן
● 1 בצל קצוץ
● 1 כפית מלח
● מעט פלפל שחור (לפי הטעם)
● כפית אבקת שום
להכנת הרוטב:
● 200 גר' רסק עגבניות
● 3 כוסות מים
● 3\1 כוס דבש
● 3 כפות מיץ לימון
● 2 עלי דפנה, מעט ריחן יבש
הוראות הכנה:
● לבשל את האורז 4\3 בישול, ולא בישול מלא (לחלופין, ניתן להשתמש באורז מבושל ששהה במקרר)
● להרתיח את החומרים לרוטב
● לערבב את חומרי המילוי, ולמלאות עד 4\3 מהפלפלים
● מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר נמוך, מוסיפים את הרוטב, מבשלים על אש נמוכה וסיר מכוסה במשך כשעה, ובמהלך הבישול לצקת מעט מהרוטב על הפלפלים.
בהצלחה ובתאבון!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות