מערכת COL | יום י"ז אלול ה׳תשע״ח 28.08.2018

מיליוני בקשות ותחינות מכל העולם: הכותל המערבי פונה מפתקים

הבוקר (ג') ברחבת הכותל המערבי פונו פתקי התפילה ונבדקה תקינות אבני הכותל •  פתקים אלו שנטמנו בין נדבכי הכותל המערבי פונו לקראת ראש השנה בסימן של תכלה שנה וקללותיה ותחל שנה וברכותיה • לכתבה המלאה
מיליוני בקשות ותחינות מכל העולם: הכותל המערבי פונה מפתקים
צילום: הקרן למורשת הכותל
משעות הבוקר (ג') החלו לפנות עובדי הקרן למורשת הכותל המערבי את הפתקים, שנטמנו בין נדבכי הכותל המערבי והם הועברו להר הזיתים, שם יטמנו בקבורה יחד עם ספרי הקודש המועברים לגניזה.

מדי שנה מוטמנים מיליוני פתקים על ידי מתפללים מהארץ ומהעולם, יהודים ושאינם יהודים, פתקים הנשלחים באמצעות אתר האינטרנט של הכותל, הפקס והדואר.

עבודת הוצאת הפתקים נעשית תחת פיקוח רב הכותל המערבי הרב שמואל רבינוביץ. והיא נעשית על ידי מקלות עץ ולא מתכת. כדי לשמור על פרטיותם וכבודם של מטמיני הפתקים, גודר אזור הפינוי עד להשלמת האיסוף, והפתקים כולם נטמנו בשקים אטומים, תוך פיקוח צמוד על העובדים להבטחת שמירת הדיסקרטיות.

בסיום העבודה ערך רב הכותל המערבי תפילה למענם של כל טומני הפתקים למילוי משאלות ליבם לטובה.

הבוקר גם נעשתה בדיקה תקופתית של אבני הכותל המערבי. "הקרן למורשת הכותל המערבי" מבצעת פעמיים בשנה בערב חג הפסח ובערב ראש השנה בדיקה מקיפה של יציבות אבני הכותל, כולל אזור קשת וילסון המקורה וקיר בנין המחכמה. במהלך הבדיקה מנקים את נדבכי הכותל מחפצים שונים, אותם מביאות הציפורים וכן מסירים חלקי אבן רופפים וחלקי טיח רופף שבים האבנים. בבדיקה שנעשתה השנה ערב פסח, הוסרו חלקי אבן וטייח רב מהרגיל מבין אבני הכותל.

בחלקו התחתון של הכותל הבנוי מאבנים המקוריות יש תופעה של קורוזיה באבנים. השנה הוסרו מספר "קליפות" רבות, כדי לפתור זאת אנשי השימור מספיגים את האבן המתקלפת בחומרי מליטה על בסיס של סיד טבעי (קונסולידציה של האבן) פעולה זו גורמת לחיזוק השכבות ועצירת ההתקלפות. פעולה זו נעשית בפיקוחו של רב הכותל המערבי הרב רבינוביץ בשיתוף עם רשות העתיקות בהתאם למגבלות ההלכתיות שנקבעו, וקיבלה את הסכמתם ההלכתית של מרנן פוסקי ההלכה והרבנים הראשיים לישראל.

במהלך הבדיקה אף נוסתה טכנולוגיה חדישה לבדיקת עמידותן של אבני הכותל, המכשיר בודק סדקים בעומק האבנים ע"י שימוש בטכנולוגיית אולטראסאונד (גלי קול בתדר גבוה) שמספקים תמונה רחבה ומדוייקת לגבי המבנה הפנימי של האבן.

יש לציין, שכמעט בכל האבנים יש שינויים מבניים עקב גילן המתקדם וגודלן אך אין זה מחייב שיש פגיעה בעמידותן או במבנה שלהן או ביכולתן להחזיק מעמד. הסריקה מתבצעת באופן ידני במרווחים של כחצי מטר בכל פעם עד לכיסוי מלא של כל אזור הכותל המערבי. בדיקה מקיפה ואחראית. כמו כן, נבדקת אפשרות להעמיד מכשיר סריקה באופן קבוע כדי לבצע בדיקה תקופתית לכל אורך השנה כדי לזהות שינויים מבעוד מועד באבני הכותל המערבי.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.