מערכת COL
|
יום ג' סיון ה׳תשע״ח
17.05.2018
מתכוננים לשבועות > קונכיות גדולות ממולאות ברוטב • פרויקט חג
"דבש וחלב תחת לשונך": לקראת 'מתן תורה' וחג השבועות הקרב ובא, 'מגזין שבועות' ב-COL מתכבד להגיש מידי יום מתכון חלבי טעים ומפנק לחג החלב • והיום: קונכיות גדולות ממולאות ברוטב עגבניות פרפקטו • למתכון המלא >>> • מתכוננים לשבועות: עוגת גבינה קרמל חגיגית • מתכון א' • מתכוננים לשבועות: לזניית פטריות קטיפתית • מתכון ב' • מתכוננים לשבועות: פסטה יוונית ברוטב עגבניות • מתכון ג'
סטיילינג: ענת לבל. צילום: שרית גופן. הכנה: בת-חן דיאמנט
באדיבות: בישולים - טעם של בית מבית אסם (מתכון של רעות עזר)
***
ציוד נדרש:
* תבנית מלבנית בגודל 30X24
מצרכים:
* 1 חבילת פסטה קונכיות גדולות פרפקטו אסם למילוי
למלית:
* 200 גרם ריקוטה
* 300 גרם גבינת עזים למריחה
* 3 כפות ממרח פסטו
* 2 שיני שום כתושות
* 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
* 1/4 כפית אגוז מוסקט
* מלח
לרוטב:
* 4 שיני שום פרוסות
* 1 כוס עלי בזיליקום קצוצים
* 1 צנצנת רוטב עגבניות קלאסי פרפקטו אסם
הכנה:
* מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
להכנת הרוטב:
* במחבת רחבה מטגנים את השום 2 דקות. מוסיפים את רוטב העגבניות ומחכים 3 דקות שיתבשל. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ.
להכנת המלית:
* מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומעבירים לשקית זילוף. לוקחים קונכייה אחת וממלאים אותה במילוי הגבינות וחוזרים על הפעולה עם כל יתר הפסטה. יוצקים את הרוטב המוכן במגש ומניחים בצפיפות את הקונכיות הממולאות. מזלפים מעט שמן זית מעל הפסטה ואופים בתנור כ–20 דקות.
* טיפ: לכסות בנייר אלומיניום את התבנית ב–10 דקות הראשונות של האפייה.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות