מערכת COL
|
יום א' סיון ה׳תשע״ח
15.05.2018
מתכוננים לשבועות > לזניית פטריות קטיפתית • פרויקט חג
"דבש וחלב תחת לשונך": לקראת 'מתן תורה' וחג השבועות הקרב ובא, 'מגזין שבועות' ב-COL מתכבד להגיש מידי יום מתכון חלבי טעים ומפנק לחג החלב • והיום: לזניית פטריות קטיפתית • למתכון המלא >>> • מתכוננים לשבועות: עוגת גבינה קרמל חגיגית • מתכון א'
סטיילינג: ענת לבל. צילום: שרית גופן. הכנה: בת-חן דיאמנט
באדיבות: דודו בן שמחון, בישולים - טעם של בית מבית אסם
***
לזניית פטריות קטיפתית:
ציוד נדרש:
תבנית מלבנית
מרכיבים (לזניה):
* 200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
* 1 חבילה עלי לזניה עם תרד פרפקטו
* פרוסות דקות של גבינת מוצרלה
רוטב בשמל:
* 50 גרם חמאה
* 2 כוסות חלב
* 3 כפות קמח
* קורט אגוז מוסקט
* חצי כפית מלח
* 1/4 כפית פלפל לבן
מלית פטריות:
* 50 גרם חמאה
* 1 בצל סגול קצוץ דק
* 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
* 2 כפות יין לבן
* 1/4 כפית מלח
* פלפל שחור גרוס
הכנה - להכנת המלית:
* מחממים את החמאה במחבת.
* מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות.
* מוסיפים את הפטריות והיין, ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים כ – 5 דקות.
* מתבלים, מערבבים ומסירים מהאש.
להכנת רוטב הבשמל:
* ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהם מתאחדים למרקם
* משחתי חלק.
* מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החלב ומערבבים היטב.
* מתקבל רוטב דליל וחלק.
* מוסיפים את אגוז המוסקט ופלפל לבן ומערבבים כ - 2 דקות, תוך כדי בישול.
להרכבת הלזניה:
* מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
* מרפדים את תחתית התבנית בעלי לזניה.
* שמים 1/4 כמות מרוטב הבשמל.
* שמים מעל 1/4 מכמות המלית.
* מפזרים מעל 1/4 מכמות גבינת הקשקבל.
* חוזרים על הפעולה פעמיים.
* בפעם השלישית מסיימים עם עלי הלזניה.
* מעל שכבת עלי הלזניה השלישית מפזרים את רוטב הבשמל שנותר ומפזרים את גבינת הקשקבל שנותרה.
* מפזרים מעל פרוסות דקות של גבינת מוצרלה. אופים בתנור כחצי שעה.
* מוציאים מהתנור ונותנים ללזניה להצטנן כרבע שעה לפני שפורסים אותה.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות