מערכת COL
|
יום כ"ט אייר ה׳תשע״ח
14.05.2018
מתכוננים לשבועות > עוגת גבינה קרמל חגיגית • פרויקט חג
"דבש וחלב תחת לשונך": לקראת 'מתן תורה' וחג השבועות הקרב ובא, 'מגזין שבועות' ב-COL מתכבד להגיש מידי יום מתכון חלבי טעים ומפנק לחג החלב • והיום: עוגת גבינה קרמל חגיגית • למתכון המלא
סטיילינג: ענת לבל. צילום: שרית גופן. הכנה: אולגה טוכשר
באדיבות: בישולים - טעם של בית מבית אסם
***
עוגת גבינה קרמל חגיגית
ציוד נדרש:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
מצרכים - (בסיס):
* גרם ביסקוויטים פתי בר קלאסי אסם
* גרם חמאה מומסת
* כף ממרח שוקולד למריחה
מלית:
2 גביעי גבינה לבנה (500 גרם)
1 גביע גבינת מסקרפונה (250 גרם)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל אסם
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
זיגוג וקישוט:
250 גרם ריבת חלב
4 כפות שמנת מתוקה
הכנה (להכנת הבסיס):
* במעבד מזון מעבדים את הביסקוויטים והחמאה הקרה לפירורים לחים.
* מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית התבנית ומקררים במקפיא כ –10 דקות.
להכנת המלית:
* מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקרם במרקם יציב, אך לא נוקשה, ומעבירים לקערה.
מקציפים באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) במהירות בינונית, גבינת שמנת, גבינת
מסקרפונה ואינסטנט פודינג למרקם יציב.
* מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים את התערובת על הבסיס ומעבירים למקפיא לשעה עד שעתיים.
להכנת הציפוי:
* מחממים את ריבת החלב עם השמנת במיקרוגל בפולסים, מערבבים כל 30 שניות, עד שהתערובת לא חמה מדי אלא נוזלית, במרקם של שמנת.
* מערבבים ומקררים מעט, יוצקים ומכסים את פני העוגה.
* מקפיאים 4-5 שעות.
* מוציאים מהמקפיא חצי שעה לפני ההגשה.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות