מערכת COL
|
יום י"ב ניסן ה׳תשע״ח
28.03.2018
היין הטוב והמהודר לפסח: יין הביכורים של "אוצר היין - צפת" (פ)
לקראת חג הפסח החל השיווק של "נופך", היין הראשון של יקב הבוטיק "אוצר היין - צפת" • היין, שכבר זכה לשבחים רבים באירועי טעימה שנעשו לקראת חג הפסח, הוא יין איכותי ויוקרתי מאוד, הנעשה באופן טבעי לחלוטין וללא כל תוספות ובכשרות המהודרת ביותר • בפנים: היינן החב"די הוותיק ר' מרדכי קופמן, מספר על התהליך - מהענב ועד לבקבוק האיכותי • לכתבה המלאה
צילום ייקב: ארכיון COL
לקראת חג הפסח החל השיווק של "נופך", היין הראשון של יקב הבוטיק "אוצר היין - צפת".
היין, שכבר זכה לשבחים רבים באירועי טעימה שנעשו לקראת חג הפסח, הוא יין איכותי ויוקרתי מאוד, הנעשה באופן טבעי לחלוטין וללא כל תוספות ובכשרות המהודרת ביותר.
ניתן לקרוא לו היין בעל "שלושת השלמויות": גם איכותי טעים ויוקרתי, גם טבעי וללא כל תוספות וגם ברמת הכשרות הביתית הגבוהה ביותר.
"נופך" הוא היין הראשון מתוך סדרת יינות אבני החושן של הייקב, כאשר היינות הבאים בסידרה - "ספיר" ו"יהלום" עוברים תהליכי יישון בחביות עץ אלון צרפתי ועתידים לצאת בעזהי"ת לשיווק לקראת החגים הבעל"ט.
יקב הבוטיק הינו יקב חדש הממקום במרתפי קמפוס "אוצר הסת"ם" בצפת והמופעל כולו בידיו האמונות של היינן החב"די הוותיק ר' מרדכי קופמן, החל משלב הבציר ועד הדבקת התוויות על הבקבוקים ואריזתם.
ר' מרדכי, שהוא אדם חסידי צנוע ונחבא על הכלים העסוק רוב יומו בלימוד תורה, לא שש כלל לספר על עצמו, אבל בין השיטין, כאשר הוא מספר על היין שלו, עולה סיפור מיוחד ומרתק.
ר' מרדכי גדל ברוסיא הסובייטית, כמהנדס אלקטרוניקה, בימים בהם קיום התורה והמצוות התבצע במחתרת. בשנת תש"נ זכה ר' מרדכי לצאת מרוסיא והגיע לארה"ב, לשכונת קראון הייטס. לכבוד חג הפסח, בעקבות ההידורים המיוחדים הנהוגים בחב"ד, החליט שלא להסתפק ביינות הקיימים בשוק והחליט לייצר יין בעצמו, עם כל ההידורים וללא כל תוספות.
אומר ועושה. ר' מרדכי התמסר לענין ולמד את המלאכה ביסודיות ולקראת חג הפסח היה לו יין ביתי טעים ומיוחד. החברים נהנו לבוא לבקר בביתו, גם כדי להנות מהיין המיוחד.
כמה שנים לאחר מכן עבר לסקרנטון, פנסילבניה וכאשר הרב המקומי טעם את היין, הוא המליץ לו להגדיל את הכמות ולשווק את היין. עם השנים התמחה ר' מרדכי עוד ועוד בתהליך הייצור, הוא פיתח טכניקות מיוחדות לשמירה על איכות היין לאורך זמן. השמועות עברו מפה לאוזן, גם בשכונת קראון הייטס, והיין היה נמכר במחירים גבוהים גם בחנויות המשקאות בקראון הייטס, לחסידי חב"ד שהעריכו את הטעם והכשרות המהודרת.
לפני 3 שנים הגשימו משפחת קופמן את חלומם, עלו לארץ הקודש והתיישבו בצפת. אין מקום טוב יותר לייצור יין מאשר בהרי הגליל, שם גדלים הכרמים הטובים והמבוקשים ביותר בארץ. בשנה הראשונה ייצר ר' מרדכי יין באופן ביתי לגמרי, ולקראת השנה החדשה הקים את היקב החדש בשיתוף עם "אוצר הסת"ם" של אגודת קרית חב"ד בצפת. שם, במרתפי הקמפוס המפואר של "אוצר הסת"ם", הוא מייצר את היין, כאשר כל התהליכים מהבציר ועד מילוי הבקבוקים והדבקת התוויות נעשים על ידו בלבד, ורק בימי בין הזמנים מצטרפים אליו שלושת בניו לסייע, בפיקוח של ארגון הכשרות העולמי OK בראשות הרב דן יואל ליווי ורבה של קהילת חב"ד בצפת הרב מרדכי ביסטריצקי.
כשאנחנו מנסים לשמוע יותר פרטים איך עושים יין איכותי כל כך, המשתמר לאורך זמן, בתהליך טבעי לגמרי וללא כל תוספות - ר' מרדכי מצטנע. הוא אומר שזה הכל ענין של סייעתא דשמיא.
"בענבים, באופן הפוך מהמצות, צריך לתת לשמרים הטבעיים להתפתח ולעשות את העבודה, ככל שנתערב פחות, כך יהיה טוב יותר. צריך רק להכין את הכלים המתאימים ולהתפלל". וזה מה שהוא עושה. בעיקר לומד ומתפלל. וזה עובד.
"היין שלנו הוא יין חי, ההתפתחות שלו לא נעצרת על ידי סולפטים. בכל פעם ניתן למצוא רמיזות של טעמים נוספים. הנסיון של 28 השנים האחרונות מוכיח שהיין שלנו רק משתבח עם הזמן. תטעמו, תבינו", הוא אומר.
***
היין נמכר בשיווק ישיר מהיקב ומגיע במשלוח אישי עד הבית, במחירי מבצע לפסח 6 בקבוקים ב-500 ש"ח ו-12 ב-900 ש"ח. הזמנות וכן תיאום טעימות ניתן לבצע בטלפון 04-691-2010 או במייל: [email protected].
היין, שכבר זכה לשבחים רבים באירועי טעימה שנעשו לקראת חג הפסח, הוא יין איכותי ויוקרתי מאוד, הנעשה באופן טבעי לחלוטין וללא כל תוספות ובכשרות המהודרת ביותר.
ניתן לקרוא לו היין בעל "שלושת השלמויות": גם איכותי טעים ויוקרתי, גם טבעי וללא כל תוספות וגם ברמת הכשרות הביתית הגבוהה ביותר.
"נופך" הוא היין הראשון מתוך סדרת יינות אבני החושן של הייקב, כאשר היינות הבאים בסידרה - "ספיר" ו"יהלום" עוברים תהליכי יישון בחביות עץ אלון צרפתי ועתידים לצאת בעזהי"ת לשיווק לקראת החגים הבעל"ט.
יקב הבוטיק הינו יקב חדש הממקום במרתפי קמפוס "אוצר הסת"ם" בצפת והמופעל כולו בידיו האמונות של היינן החב"די הוותיק ר' מרדכי קופמן, החל משלב הבציר ועד הדבקת התוויות על הבקבוקים ואריזתם.
ר' מרדכי, שהוא אדם חסידי צנוע ונחבא על הכלים העסוק רוב יומו בלימוד תורה, לא שש כלל לספר על עצמו, אבל בין השיטין, כאשר הוא מספר על היין שלו, עולה סיפור מיוחד ומרתק.
ר' מרדכי גדל ברוסיא הסובייטית, כמהנדס אלקטרוניקה, בימים בהם קיום התורה והמצוות התבצע במחתרת. בשנת תש"נ זכה ר' מרדכי לצאת מרוסיא והגיע לארה"ב, לשכונת קראון הייטס. לכבוד חג הפסח, בעקבות ההידורים המיוחדים הנהוגים בחב"ד, החליט שלא להסתפק ביינות הקיימים בשוק והחליט לייצר יין בעצמו, עם כל ההידורים וללא כל תוספות.
אומר ועושה. ר' מרדכי התמסר לענין ולמד את המלאכה ביסודיות ולקראת חג הפסח היה לו יין ביתי טעים ומיוחד. החברים נהנו לבוא לבקר בביתו, גם כדי להנות מהיין המיוחד.
כמה שנים לאחר מכן עבר לסקרנטון, פנסילבניה וכאשר הרב המקומי טעם את היין, הוא המליץ לו להגדיל את הכמות ולשווק את היין. עם השנים התמחה ר' מרדכי עוד ועוד בתהליך הייצור, הוא פיתח טכניקות מיוחדות לשמירה על איכות היין לאורך זמן. השמועות עברו מפה לאוזן, גם בשכונת קראון הייטס, והיין היה נמכר במחירים גבוהים גם בחנויות המשקאות בקראון הייטס, לחסידי חב"ד שהעריכו את הטעם והכשרות המהודרת.
לפני 3 שנים הגשימו משפחת קופמן את חלומם, עלו לארץ הקודש והתיישבו בצפת. אין מקום טוב יותר לייצור יין מאשר בהרי הגליל, שם גדלים הכרמים הטובים והמבוקשים ביותר בארץ. בשנה הראשונה ייצר ר' מרדכי יין באופן ביתי לגמרי, ולקראת השנה החדשה הקים את היקב החדש בשיתוף עם "אוצר הסת"ם" של אגודת קרית חב"ד בצפת. שם, במרתפי הקמפוס המפואר של "אוצר הסת"ם", הוא מייצר את היין, כאשר כל התהליכים מהבציר ועד מילוי הבקבוקים והדבקת התוויות נעשים על ידו בלבד, ורק בימי בין הזמנים מצטרפים אליו שלושת בניו לסייע, בפיקוח של ארגון הכשרות העולמי OK בראשות הרב דן יואל ליווי ורבה של קהילת חב"ד בצפת הרב מרדכי ביסטריצקי.
כשאנחנו מנסים לשמוע יותר פרטים איך עושים יין איכותי כל כך, המשתמר לאורך זמן, בתהליך טבעי לגמרי וללא כל תוספות - ר' מרדכי מצטנע. הוא אומר שזה הכל ענין של סייעתא דשמיא.
"בענבים, באופן הפוך מהמצות, צריך לתת לשמרים הטבעיים להתפתח ולעשות את העבודה, ככל שנתערב פחות, כך יהיה טוב יותר. צריך רק להכין את הכלים המתאימים ולהתפלל". וזה מה שהוא עושה. בעיקר לומד ומתפלל. וזה עובד.
"היין שלנו הוא יין חי, ההתפתחות שלו לא נעצרת על ידי סולפטים. בכל פעם ניתן למצוא רמיזות של טעמים נוספים. הנסיון של 28 השנים האחרונות מוכיח שהיין שלנו רק משתבח עם הזמן. תטעמו, תבינו", הוא אומר.
***
היין נמכר בשיווק ישיר מהיקב ומגיע במשלוח אישי עד הבית, במחירי מבצע לפסח 6 בקבוקים ב-500 ש"ח ו-12 ב-900 ש"ח. הזמנות וכן תיאום טעימות ניתן לבצע בטלפון 04-691-2010 או במייל: [email protected].
הוסף תגובה
0 תגובות