מערכת COL | יום כ' אדר ה׳תשע״ח 07.03.2018

האם אפשר להכשיר משטח עבודה של שיש עם 'קיטורית'?

האם אפשר להכשיר משטח עבודה של שיש במטבח באמצעות 'קיטורית'? ● הרב יוסף-שמחה גינזבורג משיב במדורו ב'שיחת השבוע'  הכשרת משטח עבודה של שיש עם 'קיטורית'
האם אפשר להכשיר משטח עבודה של שיש עם 'קיטורית'?
אילוסטרציה: שיש ניר צבי
שאלה: האם אפשר להכשיר משטח עבודה של שיש במטבח באמצעות 'קיטורית'?

תשובה: הכשרה צריכה להיעשות במים רותחים, ואילו ה'קיטורית' מוציאה אדי מים בלבד.

ה'פרי חדש' התיר להכשיר כלים באדי מים, אבל זאת רק אם הכלים בלעו את האיסור על-ידי אדים, על-פי הכלל "כבולעו – כן פולטו" (וגם על זה יש מפקפקים), ולא אם בלעו על-ידי מים כרגיל.

ואולם אם מכשירים בעירוי מים רותחים, כרגיל, אפשר להשתמש ב'קיטורית' כתחליף לאבן המלובנת, שנועדה להרתיח את המים בכל השטח.

יש השופכים כוהל על כל המשטח ומציתים אותו, במקום הכשרה ברותחים. אין בזה כל תועלת, כי הכוהל בוער רק מבחוץ, ואינו מוציא את הבלוע שבתוך המשטח.

שאלה: מי שיש לו תנור בעל שני תאים מופרדים, ובמשך השנה אפו חמץ באחד מהם בלבד, איך מכשירים את התא השני בפסח?

תשובה: אם שני התנורים מופרדים זה מזה כראוי (בהשגחה מוסמכת), ובתא אחד לא אפו חמץ, אפשר להכשירו לפסח בדרך קלה יותר. יש לנקותו היטב, ואז להפעיל את שני התאים לחום מרבי, עד שהתרמוסטט יעצור את המשך החימום (צריך לראות שהנורית המחווה זאת כבתה). אחר-כך יש לכסות את תא החמץ, וכן את דלתות שני התאים, בנייר אלומיניום, ואז אפשר להשתמש בתא השני לפסח.

מקורות: ראה שו"ע אדמו"ר הזקן סי' תנא סנ"ח. כשרות ושבת במטבח המודרני עמ' קסא ואילך. שו"ת מעשה חושב ח"ה סי' יד. הגעלת כלים לפסח פ"י ס"ד וס"כ, ופי"ג סעיפים: א,תלח-תנ, וש"נ. תודה לרב לוי-יצחק הלפרין שליט"א מירושלים.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.