מערכת COL
|
יום ז' אדר ה׳תשע״ח
22.02.2018
השנה לא קונים אוזני-המן, מכינים אותם • אוזני המן עם פרג
פורים כבר לפתחנו, ובחנויות המאפים ניתן לראות 'אזני המן' בכל הטעמים הסוגים והמילויים • אין כמו 'אוזני המן' ביתיים: עם מצרכים בסיסיים, פריכים, טעימים להפליא ועם הרבה פרג • השנה, הם לא יישארו מבויישים אחרי כל המשלוחים: הם ייעלמו כבר בהתחלה, וישאירו לאחרים רק פירורים • אוזני המן עם פרג
אוזני המן עם פרג
מצרכים:
1 מרגרינה
3 חלמוני ביצה
4\3 כוס סוכר
4 כפות שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
2\1 שקית אבקת אפיה
קליפת לימון מגוררת
2\1 ק"ג קמח רגיל
פרג
• להכנת המלית:
לבשל פרג עם סוכר ומים רותחים. נותנים למילוי להתקרר
• קיפול הבצק ומילוי:
הרידוד צריך להיות אחיד ככל האפשר ודק, לא יותר מ-3 מ"מ. כאשר הבצק מרודד קורצים ממנו עיגולים בקוטר של 6-7 ס"מ, אין צורך ביותר מזה.
מילוי - את המלית היציבה מזלפים במרכז כל עיגול. כמות המלית היא בערך 1/3 מקוטר העיגול ובגובה דומה.
• קיפול - את צד העיגול שהמלית הכי קרובה אליו וצובטים אותו לצורת פינה. עומק הצביטה - כמחצית העומק עד למרכז העיגול. ללוש את החומרים עד לקבלת בצק רך.
לאחר מכן מכניסים פנימה (לכיוון המלית) את חלק העיגול שבדיוק מול הצביטה.
מכינים תנור לחום של 180 מעלות. אפייה של 12 דקות. לבדוק ואם יש צורך מוסיפים עוד 2-3 דקות.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות