









מערכת COL
|
יום ל' שבט ה׳תשע״ח
15.02.2018
פיצה ביתית • מתכון שבועי
כל אחד יכול: השבוע במדור אנו מגישים מתכון נהדר לפיצה ביתית, קלת הכנה, וטעימה, שכולם רק יבקשו עוד • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • פיצה ביתית

צילום: COL
פיצה ביתית
מצרכים:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
חצי כוס שמן
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח שטוחות
2 וחצי כוסות מים פושרים
גבינה צהובה מגוררת
רוטב פיצה מוכן (או ראה למטה: הכנת רוטב פיצה)
תוספות, עפ"י בחירה: טבעות זיתים, טבעות בצל, גרעיני תירס, פטריות
אופן ההכנה:
• מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר, שמן, מלח, ולהוסיף בהדרגה את המים.
• לשים את הבצק, ונותנים לו 'לנוח' כ-20 דקות.
• לרדד לבצק בעובי חצי ס"מ
• לפזר התוספות לפי בחירה (זיתים, בצל, תירס, פטריות) ולתת לבצק לתפוח כ-20 דקות נוספות.
• להכניס לתנור בחום של 180 מעלות, עד שהבצק מוכן (בהתאם לסוג התנור)
***
מצרכים להכנת רוטב פיצה:
2 כפות שמן זית
קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)
2-3 כפות גדושות
רסק עגבניות
4 שיני שום כתושות
עלי בזיליקום חתוכים
תיבול: כפית סוכר, תבלין אורגנו, כפית מלח ופלפל
אופן הכנה:
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש, רסק העגבניות, עלי הבזיליקום, מתבלים ומכסים. משאירים להתבשל כ- 10 דקות ומסירים מהאש.
בהצלחה!

למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות