מערכת COL | יום ג' שבט ה׳תשע״ח 19.01.2018

דג סלמון במרינדת שום ותבלינים ● מתכון לשבת

אין שולחן שבת ללא דג שמפאר אותו ● השבוע הבאנו לכם במדור מתכון לדג סלמון במרינדת שום על מצע אספרגוס חלוט ● הטעם העשיר והבריאות מתמזגים באופן מיוחד במנה זו והיא מתאימה כמובן לכל שבת וחג. המתכון קל להכנה ● נסו את זה בבית ● למתכון המלא ואופן ההכנה
דג סלמון במרינדת שום ותבלינים ● מתכון לשבת
צילום ארכיון: שניאור שיף, COL
דג סלמון במרינדת שום ותבלינים

מצרכים:
4-5 פרוסות דג סלמון מפולט
5 שיני שום
מלח
מלח לימון
פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
זרעי כוסברה
4 כפות שמן זית
לימון
צרור אספרגוס

אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר נמוך. לאחר שהמים מגיעים לרתיחה, מבשלים בתוכם לשתיים שלוש דקות בלבד את גבעולי האספרגוס, לאחר שקצצנו כשליש מאורכם מהחלק האחורי שלהם.

לאחר מכן לוקחים שקית שאפשר לסגור אותה הרמטית. מוזגים לתוכה את שמן הזית, מניחים בפנים את פרוסות הדג ומוסיפים עליהם את התבלינים (במינון) ואת שיני השום לאחר שקצצנו אותם דק-דק, כשלבסוף סוחטים חצי לימון אל תוכך השקית.

סוגרים את השקית ומעסים את פרוסות הדג עם משרה השמן והתבלינים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות של ספיגת וספיחת הטעמים והתבלינים.

משטחים בתבנית נמוכה את האספרגוס, מזליפים עליו מעט שמן זית, מוסיפים קצת מלח לימון ופלפל שחור גרוס גס. מניחים מעל את פרוסות הדג, ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות למשך רבע שעה בדיוק.

לבריאות!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.