מערכת COL | יום כ"ד טבת ה׳תשע״ח 11.01.2018

יריד התעסוקה הראשון בכפר: היזמים מדברים • מאחורי הקלעים

ביום ראשון נערך יריד תעסוקה גדול בכפר חב"ד בהשתתפות מאות תושבים שבאו להתרשם מהיריד הראשון מסוגו שהתקיים בכפר • בשיתוף מיוחד בין 'מפת"ח-אלעד' לוועד הכפר, הציעו חברות רבות מהמשק הישראלי משרות מגוונות • בראיון למגזין שישי ב-COL, עונים - חבר הוועד ונציג הצעירים ר' שניאור מיכאלשוילי ומנהל מפת"ח אלעד ר' פיני גרוס - העומדים מאחורי היוזמה: אם הוא כזה מוצלח, מדוע היריד לא התקיים עד היום? באלו קשיים הם נתקלו? מהן התגובות שקיבלו לאחר היריד? האם היו שיתביישו להיחשף שהם ללא עבודה? • וגם: מתי ייערך יריד כזה לנשים בכפר חב"ד? • לראיון המלא >>>
יריד התעסוקה הראשון בכפר: היזמים מדברים • מאחורי הקלעים
מימין: מיכאלשוילי, יו"ר הוועד ר' שמעון רבינוביץ וגרוס


מאת: מנדי זילברשטרום - COL

***

בזה אחר זה, נכנסו מאות תושבי כפר חב"ד צעירים ומבוגרים כאחד, אל אולם ה'פנסאים' שבמרכז הכפר. היעד: יריד התעסוקה של 'מפת"ח-אלעד', בשיתוף עם מגוון חברות ומכללות גדולות מהמשק הישראלי.

מאחורי היוזמה עומדים ר' שניאור מיכאלשוילי, חבר ועד הכפר ור' פיני גרוס, מנהל מפת"ח אלעד וחבר מועצת העיר אלעד.

בראיון למגזין שישי ב-COL הם עונים על מספר שאלות, וגם מסכמים את האירוע - ראשון מסוגו ביישוב שכולו חסידי חב"ד.



***

איך ולמה יזמתם את הרעיון - ראשון מסוגו. ואם הוא כל-כך מוצלח איפה הוא היה עד היום?

שניאור מיכאלשוילי: "ועד כפ"ח הנוכחי שם לו למטרה מהיום הראשון - מעבר לנושאים השוטפים של ועד ישוב רגיל - שיפור וקידום הגשמי של צעירים ואברכים. הרעיון והדחיפה נוצר במקור הראשוני על ידי יו"ר הוועד ר' שמעון רבינוביץ', שלו קשרים רבים ובהם קשר חזק עם ר' פיני גרוס חבר מועצת עיריית אלעד ומנהל מפת"ח (מרכז פיתוח חרדים) אלעד, בשילוב עזרתו של ידידי ר' יוסי גולדברגר מנכ"ל הוועד הנמרץ.

פיני גרוס: "למעשה מדובר במיזם שהתחלנו בו באלעד בה קיימנו יריד תעסוקה ולימודים ענק שהשתתפו בו מעל 600 איש. לאור פעילות מפת"ח מרחב אלעד, בכפר חב"ד וסביבותיה, במסגרתה אנו מעניקים את מגוון שירותי מפת"ח גם בכפר, הגיעה אלינו פניה מוועד הכפר בראשות הרב שמעון רבינוביץ' לקיים יריד לימודים ותעסוקה גם בכפר וב"ה זה עבר מאד משלב הרעיון לשלב הביצוע".

באלו קשיים נתקלתם? האם בכפר חב"ד נדרשתם לאישורים מיוחדים שלא היו צריכים במקום אחר?

שניאור מיכאלשוילי: "לא נתקלנו בקשיים כלשהם ב"ה. דווקא קיבלנו עידוד גדול מהציבור ששמח על היוזמות ובאו להשתתף".

פיני גרוס: "הכל זרם ולא היה חסם ייחודי לקיום היריד בכפר, שהיה צורך לפתור אותו. כשיש רצון טוב למען מטרה אחת נעלית, כל הקשיים מתגמדים, ומסתערים ביחד אל היעד".



מהי ההיענות של החברות למיזם, ואיך התגובות שלהם אחרי היריד?

שניאור מיכאלשוילי: "ההיענות של החברות למיזם הייתה חיובית מאוד. הם כיום רוצות את הציבור החרדי מאוד ומכבדים בשל היותם אמינים ומסורים. בנוסף, המדינה נותנת תמריצים לחברות לפתוח שעריהן בפני חרדים ולתת להם להתפרנס בכבוד".

פיני גרוס: "לאור שיתופי הפעולה ההדוקים שבין מרכז מפתח לנציגי החברות המרכזיות במשק, הייתה היענות מרשימה מצד נציגי החברות, ונרשמה נוכחות מלאה מצד כל המעסיקים שהוצע להם להשתתף ביריד. מתגובות המעסיקים שהגיעו אליי, ניתן בהחלט לציין בסיפוק, כי הם מאד התרשמו מהרצינות של המשתתפים ביריד, ומהאיכות הגבוהה של ההון האנושי שהם נחשפו אליו".

אפשר לחשוף נתונים: כמה פנו אליכם וכמה מצאו עבודה?

שניאור מיכאלשוילי: "מוקדם מידי לנתח את כל הנתונים, חלקם ממוחשבים. התוצאות יתקבלו בימים הקרובים וכל הנרשמים יקבלו הודעות וטלפון חוזר".

פיני גרוס: "במסגרת היריד פנו אלינו מעל 250 איש (גברים בשלב זה), כשלפחות 65% מתוכם נרשמו אצל המעסיקים השונים, ועברו ראיון ראשוני במקום. אנו כעת עוברים לשלב השני והמשמעותי של המשך טיפול בפניות המשתתפים ביריד, ועמידה בציפיות שלהם ושל עצמנו".



מחסום הבושה: למי שאין עבודה, אולי מתבייש להיחשף. איך לדעתך אותם אנשים מתמודדים עם החשיפה?

שניאור מיכאלשוילי: "אני חושב שהיום אין מחסום בושה והיריד יעיד על כך. ביריד השתתפו כ-230 איש, רובם תושבי הכפר, חלקם חסידי חב"ד מהסביבה הקרובה.

פיני גרוס: "זהו בהחלט אתגר שאנו מתמודדים עמו, לאורך שנות פעילותנו בנושא התעסוקה בציבור החרדי. אולם היריד הוצג ואף התקיים באופן כ"כ מכובד ומכבד, כך שההגעה וההשתתפות בו הייתה נוחה, גם למי שעובד בהיי-טק עם שכר של 30 אלף ש"ח בחודש, וגם למי שלצערו חותם אבטלה. היריד הוצג כהזדמנות לשדרג ולמצות את יכולות ההשתכרות של המשתתפים, בהתאם לכישוריו ולאו דווקא בהתאם למצבו הנוכחי. אנו מאמינים שלכולם בחיים יש סיכוי שווה, והכל תלוי ברצון".

מה לגבי נשים. האם גם להם יהיה יריד תעסוקה?

שניאור מיכאלשוילי: "המדינה משקיעה יותר משאבים ותקציבים בגברים, בשל היותם לומדי תורה עד גיל מאוחר ויציאתם לשוק העבודה ללא הכשרה מתאימה לפעמים. אולם בעזרת השם נתחיל בימים הקרובים בבדיקה דומה לפתיחת יריד שיתאים גם לנשים".

פיני גרוס: "בימים אלו אנו בודקים את האפשרות לקיים יריד מסוג זה גם לנשים, זאת לאור פניות חוזרות ונשנות מצד תושבות הכפר, והביקוש הרב לנושא. נשמח להוציא זאת לפועל בהקדם".



איך אתה מסכם את היריד שהתקיים בכפר חב"ד?

שניאור מיכאלשוילי:
"יריד התעסוקה הנ"ל היה הצלחה מעל המשוער. אם זה בכמות האנשים שבאו וניצלו את הכלים שניתנו שם, משרות בחברות גדולות במשק - כגון: התעשייה האווירית, חברת חשמל, הייטק, אפיקים ועוד. אגב, המשרות לא הותאמו לצעירים בלבד אלא גם למבוגרים יותר".

פיני גרוס: "תחושת סיפוק גדולה מילאה אותי, כשהציבור הוכיח כי הוא מאמין בנו, ויודע להעריך מיזמים שנועדו לשפר את איכות חייו, כשהכל נעשה במקצועיות ובכבוד. ראוי לציין את שיתוף הפעולה היוצא מהכלל עם וועד כפר חב"ד בראשות הרב רבינוביץ', והפעילים הנמרצים, שניאור מיכאלשוילי ויוסי גולדברגר, שהיו הרוח החיה והיטו שכם למען הצלחת היריד".

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.