מערכת COL
|
יום י"ז טבת ה׳תשע״ח
04.01.2018
חזה עוף פריך במילוי בשר ואורז • מתכון לשבת
השבוע במדור: חזה עוף פריך במילוי בשר בקר ואורז • מנה חגיגית ונראית נפלא, שכולם יטעמו וירצו עוד • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • חזה עוף במילוי בשר ואורז
חזה עוף פריך במילוי בשר ואורז
מצרכים: (20 מנות/יחידות, 200 גרם למנה)
כוס קמח לבן (160 גרם)
פירורי לחם - 2½ כוסות - סה"כ (230 גרם), פירורי לחם דקים.
שומשום
כף חרדל
פלפל שחור – לפי הטעם
מלח לפי הטעם
שמן: כוס לטיגון + 2 כפות + כף.
חצי כוס אורז בסמטי
מים - 1.33 כוסות
200 גרם בשר בקר טחון
כפית שטוחה של פפריקה חריפה
2 עגבניות בשלות מרוסקות
פטרוזיליה
חזה עוף - 2 ק"ג, חזה עוף טרי פרוס
1/4 כפית תבלין אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
• להניח בקערה אחת פירורי לחם, בקערה שניה קמח ובקערה שלישית 3 ביצים, מעט פלפל שחור, חרדל וכפית מלח ולערבב.
• להכין את האורז: לחמם קלות כף שמן בסיר, להוסיף את האורז ולהמשיך לטגן עד לשקיפות תוך כדי ערבוב. להוסיף מים רותחים, 1/2 כפית מלח ו- 1/8 כפית פלפל שחור. להמשיך לבשל עד לאידוי הנוזלים.
• להכין את הבשר: לערבב את בשר בקר עם כל התבלינים (1/4 כפית פלפל שחור, אגוז מוסקט, 1/2 כפית מלח ופפריקה חריפה), להוסיף עגבניות מבושלות טחונות ופטרוזיליה קצוצה ולערבב.
• לחמם 2 כפות שמן ולהוסיף את הבשר. להמשיך לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר מוכן.
• לערבב את הבשר עם האורז (אין צורך בכל הכמות, כל פעם לערבב כמות קטנה).
• לחמם בסיר עמוק שמן לטיגון
• לקחת חזה עוף פרוס, לקמח אותו משני הצדדים, להניח על צלחת, לקחת בכפית מעט מהמילוי, להניח בחלק הצר של השניצל ולגלגל כלפי החלק הרחב.
• "להדביק" את סוף הגלגול בעזרת ביצה.
• לטבול את החזה עוף המגולגל בביצה (שערבבנו עם חרדל, מלח ופלפל שחור) ולבסוף לגלגל את הרול מכל צדדיו בפירורי לחם המוזהבים, ומעט שומשום.
• לטגן עד להזהבה, ולהניח על נייר סופג.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות