מערכת COL
|
יום ט"ז טבת ה׳תשע״ח
03.01.2018
הצעת חוק עונש מוות למחבלים עברה בטרומית; חכ"י אגו"י יצאו
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק עונש מוות למחבלים • ח"כי יהדות התורה יצאו מהמליאה ולא השתתפו בהצבעה • דיווח מלא
מליאת הכנסת בעת הצעת החוק, היום
מליאת הכנסת אישרה היום (ד') את תיקון החוק המבקש להשית עונש מוות על מחבלים. הצעת החוק אושרה ברוב של 52 תומכים מול 49 מתנגדים.
ח"כי יהדות התורה יצאו מהמליאה ולא השתתפו בהצבעה. ח"כי ש"ס הצביעו בעד החוק מלבד ח"כ יואב בן צור שהשתתף באותה עת בשמחה פרטית-משפחתית.
על פי הצעת החוק, בית דין צבאי יוכל לגזור עונש מוות גם ברוב רגיל ולא פה אחד, בהרכב של שלושה שופטים, כפי שנדרש כיום. עוד נקבע בהצעה כי לא ניתן יהיה להגיש ערעור על גזר דין מוות.
מי שעמדו מאחורי קידום הצעת החוק הן חברי פורום "בוחרים בחיים" של המשפחות השכולות אשר נציגיו נכחו היום בדיון הסוער שהתקיים במליאת הכנסת. סיעת 'ישראל ביתנו' יזמה את הגשת הצעת החוק בכנסת.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בדיון במליאה כי: " הלכתי לנחם לפני מספר שבועות את משפחת סלומון. הם סיפרו לי איך המחבל אחז בסכין, צחק ושחט. הזדעזעתי. יש מצבי קיצון שאנשים מבצעים פשעים איומים שבעקבותם לא מגיע להם לחיות. אנחנו תומכים בשינוי החוק במצבים הללו. מי ששוחט וצוחק לא יבלה את יתרת חייו בבתי הכלא אלא יוצא להורג. האחריות על הביטחון רובצת על כתפי הממשלה."
קודם להצבעה, שר הביטחון ליברמן עלה לדוכן לנמק את הצעת החוק והתייחס להתנגדות 'יהדות התורה' להצביע בעד הצעת החוק. לדבריו, גם בחוק המרכולים הוא פעל כפי ההסכם הקואליציוני שקובע כי נושאי דת ומדינה - יחוקקו לאחר הסכמת כלל החברות בקואליציה.
יהדות התורה הודיעה לראש הממשלה בנימין נתניהו כי החכ"ים לא יתמכו בחוק, משום שלטענתם "גדולי ישראל לא הביעו את דעתם בסוגיה".
בפגישה עם ראש הממשלה הבהירו חברי הכנסת משה גפני ויעקב ליצמן כי התנגדותם לחוק עונש מוות למחבלים לא קשורה בליברמן ובסיעתו בעקבות התנגדותו לחוק המרכולים.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות