מערכת COL
|
יום י' טבת ה׳תשע״ח
28.12.2017
מנה ראשונה: דג סלמון במעטפת ורוטב פסטו • מתכון לשבת
השבוע במדור: דג סלמון במעטפת בצק פילו ורוטב פסטו, מנה ראשונה וחגיגית • מנה קלת הכנה, טעימה ונראית נפלא, שכולם יאהבו ויבקשו את המתכון • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה דג סלומון במעטפת ורוטב פסטו
דג סלמון במעטפת בצק פילו ורוטב פסטו
מאת: COL
הרכיבים:
• פילה סלמון (נקי – פילה) במשקל קילו
• רוטב פסטו - ביתי או קנוי
• חבילת בצק פילו
• מעט שמן זית
• ביצה להברשה
• סומסום, מלח, פלפל
רוטב פסטו ביתי:
2 כוסות עלי בזיליקום שטופים
10 שיני שום בינוניות
100 גר' צנוברים
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית (עד חצי כוס - תלוי במרקם שאתם אוהבים)
טוחנים הכל במוט בלנדר ידני או במיקסר, והרוטב פסטו מוכן.
הוראות הכנה:
אם קניתם דג קפוא, להפשיר את הדג במקרר עד שהוא חצי מופשר. זה השלב שהכי נוח להוריד את העור. לחתוך חתיכה קטנה מהקצה הצר (הזנב) ולהתחיל למשוך את העור לאורך הדג.
אחרי הסרת העור, להחזיר למקרר להפשרה סופית. לעטוף בניילון נצמד.
לאחר ההפשרה להוציא את הדג מהמקרר ומהניילון, לנקות היטב משאריות עור וקשקשים ולנגב אותו עד שכל הנוזלים נספגים.
הכנת הסלמון:
לשטוף היטב תחת מים זורמים.
חיתוך הסלומון לקוביות בינוניות.
לחמם במחבת מעט שמן, ו'לסגור' בטיגון קל את קוביות הסלומון. 2-3 דקות – עד שהדג משנה את צבעו, ולמהר להוריד מהמחבת (טיגון קל חלקי, לא מלא)
לפרוס 3 עלי פילו, ולהניח אותם אחד על השני, לקבלת צורת כוכב. כלומר להניח כמו דפי נייר בסיבוב, שהקצוות של הנייר- בצק, בולטות בצדדים.
בין שכבות הפילו, למרוח עם מברשת מעט שמן זית.
למרוח מרוטב הפסטו במרכז - לאורך הבצק, להניח מעל את הדג ולמרוח עוד שכבה של רוטב מעל הדג. מלח פלפל, לפי הטעם. (הערה: גודל הדג לא יהיה מעל כמאה גרם למנה! מנה ראשונה)
כעת – לסגור כמו מעטפה (כמו בתמונה) את שולי הבצק למעין שקיק ובו מונח הדג, לסובב מעט.
להבריש עם ביצה מלמעלה, לפזר שומשום.
לאפות בחום גבוה (200 מעלות) עד שהבצק מזהיב (בתנור שחומם מראש לחום גבוה, מדובר בדקות ספורות).
אם החלק העליון של המאפה מזהיב אבל נראה לכם שהחלק התחתון עדיין לא אפוי מספיק, תניחו נייר אלומיניום מעל המאפה ותורידו את התבנית לחלק התחתון של התנור לכמה דקות נוספות.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות