מערכת COL
|
יום כ"ו כסלו ה׳תשע״ח
14.12.2017
חלות לשבת חנוכה • מתכון לשבת
כל אחד יכול! חלות לשבת חנוכה, שכולם 'יאמרו את ההלל' • החלות עשויות מבצק שמרים ומתכון קל הכנה, והתוצאות יקצרו מחמאות • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • חלות לשבת חנוכה • הכנתם חלה יפה כמו במתכון? שלחו תמונה למייל האדום והיא תצורף לכתבה>>
צילום: COL
מאת: COL
חלות לשבת חנוכה
המצרכים:
• 1 ק"ג קמח
• כף מלח
• 2 כפות שמרים יבשים
• 2 ו-3/4 כוסות מים פושרים
• חצי כוס שמן
• שליש או רבע כוס סוכר (לפי רמת המתיקות הרצויה)
• ביצה להברשה, שומשום
*גודל כוסות = לפי גודל כוס חד-פעמית
הוראות הכנה:
• להתסיס את השמרים בקערה קטנה: כוס מים פושרים (מתחשיב המים הכללי), כפית סוכר, ולערבב את השמרים יחד, להמתין מספר דקות עד שעולה קצף (נראה כמו קצף בירה שחורה)
• לשים כף מלח בתחתית קערת המיקסר, מעליו לשפוך את הקמח, שמן, סוכר, ואת השמרים התוססים, כוס ו-3/4 מים פושרים, ולערבל כעשר דקות עד לקבלת בצק אחיד.
• למרוח על הבצק המוכן מעט שמן.
• להשאיר להתפחה בקערה מכוסה בניילון נצמד, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לחלק לחמישה חלקים שווים. כל חלק חמשת החלקים, לחלק לשניים, ולקלוע ממנו צמה, כמו בתמונות המצורפות.
• להבריש ביצה מלמעלה, ולפזר שומשום
• לאחר סיום היצירה, להניח להתפחה נוספת.
• להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, זמן אפייה משוער כ-25 דקות (בהתאם לסוג התנור ואיכותו), ועד שהחלות משחימות.
* הכנתם? שלחו תמונה למייל האדום, והיא תצורף בכתבה.
שבת שלום!
הוסף תגובה
0 תגובות