מערכת COL
|
יום י"ב כסלו ה׳תשע״ח
30.11.2017
סלמון בויניגרט שום-שמיר בציפוי פריך • מתכון לשבת
דג סלומון תמיד מפאר את השולחן החגיגי, והשבוע במדור הבאנו לכם מתכון קל הכנה, טעים במיוחד, שהסועדים מאוד יאהבו: סלמון בויניגרט שום-שמיר וציפוי פריך • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • סלומון בויניגרט שום-שמיר
מאת: שלומית
סלמון בויניגרט שום-שמיר בציפוי פריך
מרכיבים:
• סלמון
• 4 כפות מיונז
• כף וחצי חרדל
• שמן זית
• שום כתוש (או בתבלין)
• לימון
• מלח גס
• חופן עלי שמיר קצוצים
• פירורי ביסלי גריל (ציפוי קריספי של אסם) או פירורים מוזהבים אחרים
אופן ההכנה:
- משרים את הסלומון במיונז ומעט מלח גס כשעה.
- בקערה מערבבים את המיונז, החרדל, השמיר, מעט מלח, חצי לימון סחוט, 3 כפות שמן זית ושום כתוש (לפי הטעם).
- את המטבל מורחים מעל הסלומון על כל פינותיו.
- מעל הכל מפזרים את הפירורים הקריספים בכיסוי מלא של הדג.
- מכניסים לתנור שחומם על 200 מעלות ל15-20 דקות בלבד. יש להקפיד שלא להשאיר את הדג בתנור ולהוציאו מיד כדי למנוע התייבשות.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות