מערכת COL
|
יום ה' כסלו ה׳תשע״ח
23.11.2017
מרק בקר כתף עם קוסקוס • מתכון לשבת
החורף כבר כאן, היורה הראשון כבר חלף ומרק מהביל ומשביע יחמם לכם את החורף • אחד המרקים העשירים הן מבחינת טעם והן מבחינת שובע - הוא מרק עשיר בירקות, עם רצועות בקר כתף: מרק בקר עם קוסקוס • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • מרק בקר כתף
מאת: שלומית
מרק בקר כתף עם קוסקוס
מצרכים:
500 ג' בשר צלי כתף לבישול ארוך חתוך לקוביות
200 ג' דלעת חתוכה
בצל גדול חתוך לקוביות
בטטה חתוכה לקוביות
4 – 5 תפוח אדמה ירושלמי
2 ליטר מים
2 קישואים
כף רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
כף פפריקה
מעט כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה:
1. כשהסיר חם למרוח את הקרקעית עם כמה כפות שמן ולטגן את הבשר מכל הכיוונים.
2. לחתוך את הבצל לקוביות ולפזר מעל הבשר, לנער קצת להוסיף רסק תבלינים ומים, לבשל כשעתיים. כשהבשר מתחיל להתרכך (יש לבדוק עם מזלג) לחתוך את הירקות ולהוסיף לבשר. כעת יש לבשל עד שהכל רך, לכסות ולהשאיר פתח צר.
3. שימו לב: זהו בישול ארוך וחלק מהנוזלים מתאדים, יש להשגיח ולהוסיף מים למרק במידת הצורך.
4. את הקוסקוס מכינים בנפרד ומגישים את המרק עם כ-4 כפות קוסקוס למנה.
בהצלחה ובתיאבון!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות