מערכת COL
|
יום י"ג חשוון ה׳תשע״ח
02.11.2017
קציצות טונה • מתכון לשבת
למי אין במטבח קופסאות שימורי טונה? חשבתם פעם להכין מהם קציצות דגים לשבת, או לשאר ימי השבוע? • מתכון שיפתיע אתכם: קציצות טונה בטעם נפלא • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • קציצות טונה
מאת: שלומית
מתכון לקציצות טונה
החומרים:
3 קופסאות טונה מקופסת שימורים בשמן
2 ביצים
2 בצלים
4 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
תוספות ושיפורים לקציצות:
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
3 כפיות רוטב סויה
1 גזר (לא חובה)
אופן ההכנה:
מסננים את הטונה היטב מהשמן ומניחים בקערה גדולה.
את הבצל (והגזר אם רוצים להוסיף) קולפים ומגרדים בפומפייה על הצד הגס, סוחטים היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים גם ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, רוטב צ’ילי וסויה, מלח ופלפל שחור.
מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שמתקבלת עיסה אחידה, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים ספריי שמן (או כף שמן), יוצרים קציצות ומניחים על התבנית, מוסיפים מעט שמן גם מלמעלה.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את קציצות הטונה 30-40 דקות, תלוי בתנור.
הקציצות מוכנות כאשר הן שחומות ויפות. (ניתן גם לטגן)
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות