מערכת COL
|
יום כ"ט תשרי ה׳תשע״ח
19.10.2017
בולונז איטלקי • מתכון מסביב לעולם
ספגטי הוא מאכל אהוד על כולם ועל ילדים בפרט. כדי לצקת בו גם ערך תזונתי משביע ובריא יותר, נוסיף לו בשר, בנוסח איטלקי • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • בולונז איטלקי
מאת: שלומית
בלונז איטלקי
החומרים :
500 גרם בשר טחון
5 כפות שמן זית
גזר גדול
2 בצלים
5 שיני שום כתושות
4 עגבניות טריות
4 כפות רסק עגבניות
עגבניות מרוסקות - קופסת שימורים
2 כפיות מלח
1 כפית אבקת מרק עוף (אופציה)
פלפל שחור לפי הטעם
מעט עלי בזיליקום טריים (לפי הטעם), קצוצים
חופן פטרוזיליה (לפי הטעם), קצוץ דק
חבילת ספגטי
אופן ההכנה:
קוצצים את הגזר והבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בסיר גדול ורחב יחד עם השום.
כשהבצל הופך לשקוף, מוסיפים לסיר בשר טחון ומערבבים היטב, מפרידים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משחים מעט.
קוצצים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם רסק עגבניות ופחית עגבניות מרוסקות. מערבבים היטב עד לאיחוד הרוטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מוסיפים לסיר את התבלינים - מלח, פלפל, מרק עוף, פטרוזיליה ובזיליקום. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה (עם מכסה) למשך חצי שעה - שלושת רבעי שעה.
לקראת סוף הבישול מכינים ספגטי בסיר נפרד (לפי הוראות היצרן). יוצקים מעליו את רוטב הבלונז ומגישים חם.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות