מערכת COL
|
יום ו' תשרי ה׳תשע״ח
26.09.2017
שנתיים להרה"ח ר' גרשון דב (בורקע) שיף ע"ה • זכרון להולכים
היום ו' תשרי חל היארצייט השני לפטירתו של איש מסירות הנפש ומשומרי הגחלת הרה"ח ר' גרשון דב בער שיף ע"ה, שליח הרבי להקמת ישיבת הבוכרים בכפר חב"ד, וממייסדי וממקימי בית הכנסת "בית אריה" בלוד • ר' גרשון דב (בורקע) שיף ע"ה
ר' גרשון דב (בורקע) שיף ע"ה
היום ו' תשרי חל היארצייט במלאת שנתיים לפטירתו של איש מסירות הנפש ומשומרי הגחלת הרה"ח ר' גרשון דב בער שיף ע"ה, שליח הרבי להקמת ישיבת הבוכרים בכפר חב"ד, וממייסדי וממקימי בית הכנסת "בית אריה" בלוד.
מתולדות חייו
הרב גרשון דובער (בערקע) שיף (ת"ש - תשע"ו)- חסיד חב"ד, איש מסירות הנפש ומשומרי הגחלת ברוסיה הסובייטית, שליח הרבי, מקים ומנהל ישיבת חב"ד הבוכרים אור שמחה בכפר חב"ד. וממייסדי וממקימי בית הכנסת "בית אריה" בלוד.
הרב שיף נולד בת"ש בעיירה וורוניז’ שברוסיה, להוריו ר’ יוסף חיים ואמו מלכה. כשפרצה מלחמת העולם השנייה גייסו הרוסים את אביו בעוד אימו נותרה לבדה לשמור עליו ועל שני אחיו, בשלב כלשהו ברחה המשפחה לסמרקנד, שם קיבל בערקע חינוך חסידי יהודי.
בתשי"ג החל לעבוד במפעל ליצור שלטים שהיה מנוהל על ידי החסיד ר' אליהו מישולבין ועבד בו גם החסיד ר' משה ניסלביץ, העבודה לצידו של ר' משה היא זו שעיצבה את זהותו ואישיותו החסידית, והלה שימש לו דגומא חיה לחסיד ירא שמים, ועובד אמיתי.
בעת שהקים הרב משה ניסלביץ את ארגון חמ"ה בסמרקנד, נהיה ר' בערקע לפעיל בולט בארגון והיה ממונה בעיקר על איסוף הכספים וחלוקתם למלמדים והפעילים האחרים.
בתשל"ב עלה ר' בערקע עם משפחתו לארץ ישראל, שם הצטרף לכמה חודשים כמהנדס במפעל תע"ש.
לקראת פסח הזמין אותו הרבי לבוא לחצרות קודשנו, ובהתוועדות של חג הפסח אמר הרבי שישנם יהודים שיצאו עכשיו ממש מברית המועצות, והרבי ביקש שהילדים יעלו ויחזרו על ארבעת הקושיות - מה נשתנה, ואכן ילדיו של בערקע עלו ושאלו את הקושיות.
הקמת ישיבת אור שמחה
באותו ביקור במהלך היחידות הראשונה שלו התווה לו הרבי את תפקיד חייו - לעסוק בופרצת, עם יהודי ברית המועצות העולים החדשים, ולדאוג שילדיהם יכנסו למוסדות חינוך המלמדים על טהרת הקודש ברוח ישראל סבא.
ר' בערקע אכן קנה רכב והחל להסתובב ברחבי הארץ בין הקהילות השונות אך לא ראה פירות, ובביקורו הבא אצל הרבי בתשל"ד ביקש מהרבי הנחיות כיצד עליו לפעול, הרבי הורה לו לפתוח מוסד בכפר חב"ד ובקשר לבעיות הכספיות לא יהיה בעיה.
ר' בערקע חזר לארץ מעודד ונחוש, והחל לעסוק בלהט לקיום ההוראה, מיד כינס את כל תושבי הכפר וגייס אותם למען הקמת הישיבה המיוחדת, ולאחר כמה שנים כבר עמד על תילו קמפוס שלם של מוסד מפואר ופעיל.
בו' תשרי תשע"ו הלך לעולמו.
בשנה שעברה, הכניסו בני משפחתו ספר תורה לע"נ, לבית הכנסת "בית אריה" בלוד, שהוא נמנה על מייסדיו ומקימיו.
יהי זכרו ברוך
הוסף תגובה
0 תגובות