מערכת COL
|
יום כ"ג אלול ה׳תשע״ז
14.09.2017
לחמניות ממולאות בשר וחצילים • מתכון לשבת
׳לא הלחם לבדו יחיה האדם׳, אבל כשמדובר בלחמניות ממולאות בשר בקר טחון, חצילים, צנוברים ומיני מטעמים – זה לא רק לחם... • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • לחמניות ממולאות
מאת: שלומית
לחמניות ממולאות בשר וחצילים
ללחמניות:
• 1 ק"ג קמח
• 2 כפות שמרים יבשים
• 2 כפות סוכר
• 1 כף מלח
• 1/4 כוס שמן קנולה / סויה
• 1/2 .2 כוסות מים חמימים
למלית:
• 3 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות
• בשר בקר טחון
• 1 כפית גדושה כמון
• מלח ופלפל שחור לפי הטעם
• 1/2 כוס צנוברים
• 1 בצל גדול קצוץ דק
• 6 שיני שום קצוצות
• 2-3 כפות שמן קנולה
לציפוי:
• 1 ביצה
• שומשום
אופן ההכנה:
מעבדים את כל חומרי הבצק עד שנוצר בצק חלק ואחיד, אך לא דביק.
מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את החצילים עד להזהבה ומניחים להם להצטנן בצד.
מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הבשר ומתבלים היטב.
מוסיפים את שיני השום והצנוברים ומטגנים עוד כמה דקות.
מעבירים את התערובת לקערה, מערבבים עם קוביות החצילים ומניחים לתערובת להתקרר.
קורצים 12 כדורים מהבצק וכל כדור מרדדים קלות בעזרת מערוך.
שמים 2 כפות יפות מהמלית וסוגרים כלפי פנים.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מברישים בביצה ומפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויפות.
לבריאות!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות