מערכת COL | יום כ"ג אלול ה׳תשע״ז 14.09.2017

לחמניות ממולאות בשר וחצילים • מתכון לשבת

׳לא הלחם לבדו יחיה האדם׳, אבל כשמדובר בלחמניות ממולאות בשר בקר טחון, חצילים, צנוברים ומיני מטעמים – זה לא רק לחם... • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • לחמניות ממולאות
לחמניות ממולאות בשר וחצילים • מתכון לשבת

מאת: שלומית

לחמניות ממולאות בשר וחצילים

ללחמניות:
• 1 ק"ג קמח
• 2 כפות שמרים יבשים
• 2 כפות סוכר
• 1 כף מלח
• 1/4 כוס שמן קנולה / סויה
• 1/2 .2 כוסות מים חמימים
למלית:
• 3 חצילים קלופים וחתוכים לקוביות
• בשר בקר טחון
• 1 כפית גדושה כמון
• מלח ופלפל שחור לפי הטעם
• 1/2 כוס צנוברים
• 1 בצל גדול קצוץ דק
• 6 שיני שום קצוצות
• 2-3 כפות שמן קנולה
לציפוי:
• 1 ביצה
• שומשום

אופן ההכנה:
מעבדים את כל חומרי הבצק עד שנוצר בצק חלק ואחיד, אך לא דביק.
מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את החצילים עד להזהבה ומניחים להם להצטנן בצד.
מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הבשר ומתבלים היטב.
מוסיפים את שיני השום והצנוברים ומטגנים עוד כמה דקות.
מעבירים את התערובת לקערה, מערבבים עם קוביות החצילים ומניחים לתערובת להתקרר.
קורצים 12 כדורים מהבצק וכל כדור מרדדים קלות בעזרת מערוך.
שמים 2 כפות יפות מהמלית וסוגרים כלפי פנים.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מברישים בביצה ומפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויפות.

לבריאות!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.