מערכת COL
|
יום י' אלול ה׳תשע״ז
01.09.2017
דג לוקוס בתנור • מתכון לשבת
אין כמו דג שלם בתנור לפאר בו את שולחן השבת. השבוע הבאנו לכם במדור מתכון לדג לוקוס שלם בתנור, הטעם העשיר והבריאות מתמזגים באופן מיוחד • נסו את זה בבית, תודו לנו אחר כך... • למתכון המלא ואופן ההכנה • דג לוקוס בתנור
דג לוקוס שלם בתנור
מאת: שלומית
המרכיבים (ל-4 מנות):
1 לוקוס במשקל 2 ק"ג
1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים
200 גרם שעועית ירוקה נקייה
3 זוקיני, חתוכים גס
4 אספרגוס, פרוסים גס
1 לימון כבוש, פרוס.
פלפל ירוק, פרוס גס
3 ענפי רוזמרין
1/2 כוס שמן זית
1 ראש שום חצוי
מלח גס
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מניחים את הלוקוס על משטח עבודה ויוצרים כ-4 חיתוכים לרוחבו. מתבלים במלח ובפלפל. מזלפים מעט שמן זית ומניחים בתבנית אפייה.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים את כל הירקות מסביב לדג ביחד עם הלימון הכבוש והרוזמרין, ובוזקים מעל מלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית. עוטפים הכול בנייר כסף ומכניסים לתנור.
3. כעבור כ-12 דקות מסירים את העטיפה. את הנוזלים שהצטברו שופכים על הדג בעזרת כף, ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות ללא כיסוי. סוחטים מיץ מלימון טרי מעל ומגישים.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות