מערכת COL
|
יום י"א אב ה׳תשע״ז
03.08.2017
מאפה פאי רועים • מתכון לשבת
לאחר תשעת הימים בהם נמנענו מאכילת בשר, אנו מגישים השבוע במדור מתכון מיוחד ואהוב על כולם: מאפה רועים, פאי בקר טחון עם תפו"א והפתעות נימוחות • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • מאפה פאי רועים
מאת: שלומית
מתכון למאפה פאי רועים
החומרים:
• 1.5 קילו תפוחי אדמה
• 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה פרווה
• 3 ביצים
• 2 כפות קמח
• 1 בצל
• 2 שיני שום כתושות
• 1 סלסלת פטריות שמפניון
• 1 קילו בשר טחון
• 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
• כף פפריקה אדומה מתוקה
• 1 כפית כורכום
• מלח, פלפל
• שמן לטיגון
אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות גדולות. מכניסים לסיר, ממלאים במים עד לכיסוי תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים עד לריכוך.
מסננים את מי הבישול ומחזירים את תפוחי האדמה לסיר. מניחים שוב על הלהבה ומערבבים מעט את תפוחי האדמה עד שהם מתייבשים מעט מהמים.
מוסיפים את המרגרינה, ומועכים את תפוחי האדמה לפירה תוך שהמרגרינה נמסה ונספגת בהם.
מעבירים את הפירה לקערה גדולה, מוסיפים את הביצים ואת הקמח, מערבבים וממליחים עד לדרגת המליחות הרצויה.
מחממים מעט שמן במחבת עמוקה.
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה קלה.
בזמן שהבצל מיטגן, שוטפים את הפטריות ומייבשים אותן במגבת. קוצצים ומשליכים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן לחתיכות קטנות.
מוסיפים לבצל המוזהב את הפטריות הקצוצות ואת השום הכתוש ומערבבים כשתי דקות תוך כדי טיגון.
מוסיפים את הבשר המטוגן, מתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו ומוכן. תוך כדי ערבוב יש לדאוג להפריד בין פירורי הבשר הטחון כך שלא יהיו גושים.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה לערבוב אחרון ומכבים את האש.
כל מה שנותר עתה הוא להרכיב את המאפה:
מניחים חצי מכמות הפירה בתבנית שגודלה בסביבות 30*25 ס"מ.
על הפירה מניחים את כל הבשר המטוגן.
מעל הבשר מניחים את יתרת הפירה ומיישרים.
"מקשקשים" במזלג צורות שונות ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות לכחצי שעה, עד שהמאפה מזהיב.
מגישים חם.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות