עוגת קוקילידה • מתכון לשבת
מאת: שלומית
עוגת גלידת קוקילידה
מצרכים לבראוניז (תבנית עגולה)
300 גרם שוקולד מריר או חלב
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות (או מחמאה)
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
35 גרם (1/4 כוס) קקאו
75 גרם (1/2 כוס + 2 כפיות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
חופן שוקולד צ'יפס
לגלידת וניל ביתית:
450 מ"ל שמנת מתוקה, קרה מאוד
400 מ"ל (פחית) חלב מרוכז
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
לציפוי שוקולד וקישוט:
200 גרם שוקולד מריר או חלב
50 גרם שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
2 כפות פולי קקאו
אופן הכנה:
– מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים קלות את הדפנות והתחתית של תבנית עגולה מתפרקת.
– ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק.
– טורפים ביצים וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה וקצת תפוחה.
– מוסיפים את הגנאש לתערובת הביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
– מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מלח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה.
מחלקים את הבלילה לשני חלקים שווים, יוצקים את החצי הראשון לתוך תבנית האפייה, מיישרים ואופים 15 דקות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות ורק לאחר מכן שולפים מהתבנית. שומרים בצד.
משמנים שוב את התבנית ויוצקים את החצי השני של הבלילה לתוך התבנית, מיישרים, מפזרים מעל חופן שוקולד צ'יפס ואופים 15 דקות. מעבירים למקפיא ל-15 דקות ורק לאחר מכן שולפים מהתבנית. שומרים בצד.
– מכינים את גלידה: מקציפים שמנת מתוקה במהירות גבוהה במשך 4-5 דקות עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
מרכיבים את הקוקילידה: מרפדים את דפנות התבנית בסרט שקוף או פס נייר אפייה. מניחים בתחתית את עיגול הבראוני הראשון, יוצקים מעליו את הגלידה, מיישרים ומכסים על ידי עיגול הבראוני השני (עם השוקולד צ'יפס).
– מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות או עד שהקוקילידה מתייצבת.
מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים במיקרוגל או על באן מרי שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד.
– יוצקים את הגנאש על הקוקילידה הקפואה ומפזרים מעל פולי קקאו.
– טובלים סכין בכוס מים רותחים, מייבשים עם נייר סופג וחותכים את העוגה.
– שומרים במקפיא.
בהצלחה!