מערכת COL
|
יום י"ב תמוז ה׳תשע״ז
06.07.2017
פאי שזיפים • מתכון לשבת
"שלהי דקייטא קשיא מקייטא" - חום הקיץ מורגש היטב בתקופה זו, ומנגד הקב"ה מעניק לנו בעולמו פירות עונה משובחים, מתוקים, ומרעננים • השבוע במדור: מתכון נפלא לפאי שזיפים • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • פאי שזיפים
מאת שלומית
פאי שזיפים מעולה
לתחתית בצק פריך:
½ 1 כוסות קמח
100 גרם חמאה\תחליף פרווה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 כף מים קרים
1 ביצה
1 כף סוכר
לקרם השקדים:
100 גרם חמאה\תחליף פרווה רכה בטמ״פ החדר.
1 כוס שקדים מולבנים טחונים
150 גרם אבקת סוכר (שקית וחצי)
1 ביצה
1 כף קורנפלור
4-5 שזיפים חצויים ופרוסים דק דק.
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
במעבד מזון טוחנים קמח, מלח, סוכר וקוביות חמאה עד לקבלת פירורים.
עוצרים ומוסיפים ביצה וכף מים קרים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק פירורי. מניחים על השיש יריעה של ניילון נצמד ומעבירים את פירורי הבצק מעל לניילון, מאגדים את הפירורים בעזרת הידיים לכדור ומשטחים.
עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקרר למשך שעה.
הכנת קרם השקדים:
בקערה גדולה מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ורכה.
מוסיפים שקדים ובוחשים מעט.
מוסיפים ביצה ומערבבים.
מוסיפים את כף הקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.לאחר שהבצק נח במקרר, מוציאים אותו מהניילון ומניחים מעל למשטח מעט מקומח כדי שלא ידבק.
מפזרים מעט קמח גם בחלקו העליון של הבצק ומרדדים לצורה עגולה (תלוי בצורת התבנית).
עובי הבצק צריך להיות כ- 3-4 מ״מ.
מעבירים בזהירות לתבנית פאי מתפרקת ומהדקים היטב את הדפנות.
את שאריות הבצק עוטפים ומניחים במקרר למקרה שנצטרך לתקן את התחתית.
אופים למשך 15 דקות,
לאחר האפייה אם הבצק התנפח ניתן לשטח מעט.
מניחים לתחתית מעט להצטנן.
מוציאים את קרם השקדים מהמקרר ומערבבים מעט כדי לרכך אותו.
יוצקים את הקרם מעל לתחתית הפאי ומשטחים לצורה אחידה.
הוספת השזיפים:
מסדרים את פרוסות השזיפים בתוך הקרם כך שיהיו נעוצות לתוך קרם השקדים ורק מעט יבצבץ החוצה.
אופים את הפאי בתנור למשך 35-40 דקות, מוציאים אותו מהתנור כאשר הוא מעט מזהיב.
מניחים לפאי להתקרר.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות