









מערכת COL
|
יום כ"ח סיון ה׳תשע״ז
22.06.2017
עוגת אפרסקים • מתכון לשבת
הקיץ בעיצומו, והאפרסק בשיא עונתו • במסגרת המדור אנו מגישים מתכון נהדר לעוגת אפרסקים, שתענג את השבת • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • עוגת אפרסקים

מאת: שלומית
מתכון לעוגת אפרסקים:
3 ביצים
320 ג` סוכר (כוס וחצי + כף)
3/4 כוס שמן
4 נקטרינות יפות ומתוקות (אפשר גם אפרסקים)
2 כפיות סוכר וניל
סירופ מייפל
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
250 מ"ל שמנת מתוקה\צמחית
כפית סודה לשתיה
כפית קינמון
אופן ההכנה:
1. לחתוך את הנקטרינות לקוביות קטנות, לפזר מעל סוכר וניל ולהזליף סירופ מייפל, לערבב היטב (כן בידיים).
2. להקציף ביצים וסוכר, להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהנקטרינות. להעביר את הבלילה לתבנית.
3. חום בינוני 180 מעלות. ממש לפני הכניסה לתנור להוסיף את הנקטרינות, לערבב מעט וזהו. אפיה של בערך 50 דקות.
מתכון לעוגת אפרסקים:
3 ביצים
320 ג` סוכר (כוס וחצי + כף)
3/4 כוס שמן
4 נקטרינות יפות ומתוקות (אפשר גם אפרסקים)
2 כפיות סוכר וניל
סירופ מייפל
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
250 מ"ל שמנת מתוקה\צמחית
כפית סודה לשתיה
כפית קינמון
אופן ההכנה:
1. לחתוך את הנקטרינות לקוביות קטנות, לפזר מעל סוכר וניל ולהזליף סירופ מייפל, לערבב היטב (כן בידיים).
2. להקציף ביצים וסוכר, להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהנקטרינות. להעביר את הבלילה לתבנית.
3. חום בינוני 180 מעלות. ממש לפני הכניסה לתנור להוסיף את הנקטרינות, לערבב מעט וזהו. אפיה של בערך 50 דקות.

למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות