מערכת COL | יום ד' סיון ה׳תשע״ז 29.05.2017

עוגת גבינה קלאסית • מתכון לחג

בין בליל ובלילות העוגות המיוחדות, בחרנו להגיש הפעם במדור מתכון לעוגת גבינה קלאסית. כזו שכולם אוהבים, ׳עוגת שבועות של ילדות מתוקה׳ • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • עוגת גבינה קלאסית
עוגת גבינה קלאסית • מתכון לחג

מאת: שלומית

מתכון לעוגת גבינה קלאסית

רכיבים:

6 ביצים
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
1 סוכר וניל
2 כפות קמח
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג

אופן הכנה:

•  מקציפים את החלמונים עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף יציב.

• בקערה נפרדת שמים את הגבינה, סוכר וניל, קמח, אינסטנט פודינג והחלמונים ומקציפים למס' שניות למניעת גושים.

• מעבירים בעדינות את הקצף לקערת הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות עטיפה עד לפיזור אחיד.

האפיה מתחלקת ל-2 שלבים:

10 דקות ראשונות מכת חום של 200 מעלות.
40-50 דקות נוספות בחום נמוך כ- 150 מעלות.

המלצה: כדאי לשים בתנור כלי עם מים ליצירת סביבה לחה המונעת בקעים בעוגה.

כשהעוגה מוכנה, ניתן לה לנוח למשך שעה בתנור עד להתייצבות.

לציפוי אפשר לשים כל ציפוי, לדוגמא: אבקת סוכר (רק לאחר שהעוגה הצטננה), קצפת עם קישוטי שוקולד לבן.

מקררים את העוגה היטב לפני ההגשה.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.