מערכת COL
|
יום ד' סיון ה׳תשע״ז
29.05.2017
עוגת גבינה קלאסית • מתכון לחג
בין בליל ובלילות העוגות המיוחדות, בחרנו להגיש הפעם במדור מתכון לעוגת גבינה קלאסית. כזו שכולם אוהבים, ׳עוגת שבועות של ילדות מתוקה׳ • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • עוגת גבינה קלאסית
מאת: שלומית
מתכון לעוגת גבינה קלאסית
רכיבים:
6 ביצים
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
1 סוכר וניל
2 כפות קמח
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג
אופן הכנה:
• מקציפים את החלמונים עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף יציב.
• בקערה נפרדת שמים את הגבינה, סוכר וניל, קמח, אינסטנט פודינג והחלמונים ומקציפים למס' שניות למניעת גושים.
• מעבירים בעדינות את הקצף לקערת הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות עטיפה עד לפיזור אחיד.
האפיה מתחלקת ל-2 שלבים:
10 דקות ראשונות מכת חום של 200 מעלות.
40-50 דקות נוספות בחום נמוך כ- 150 מעלות.
המלצה: כדאי לשים בתנור כלי עם מים ליצירת סביבה לחה המונעת בקעים בעוגה.
כשהעוגה מוכנה, ניתן לה לנוח למשך שעה בתנור עד להתייצבות.
לציפוי אפשר לשים כל ציפוי, לדוגמא: אבקת סוכר (רק לאחר שהעוגה הצטננה), קצפת עם קישוטי שוקולד לבן.
מקררים את העוגה היטב לפני ההגשה.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות