מערכת COL
|
יום כ"ט אייר ה׳תשע״ז
25.05.2017
לזניה עם פטריות • מתכון לשבת
חג השבועות בפתח, והשבוע במדור הבאנו לכם מתכון נפלא ללזניית פטריות קלה, פשוטה להכנה, וטעימה להפליא • בפנים - המתכון המלא ואופן ההכנה • לזניה עם פטריות
מאת: שלומית
לזניה עם פטריות
רכיבים:
1/2 חבילת לזניה אסם פרפקטו - 12 עלים
6 שיני שום קצוצות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
קופסאת רסק עגבניות (קטנה) 250 גרם פטריות חתוכות
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
1 מיכל שמנת מתוקה
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור
אורגנו טרי או יבש
ציוד נדרש:
תבנית חסינת אש 19X30ס"מ .
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
משמנים סיר עמוק ומטגנים את הפטריות על להבה גדולה תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום ומקפיצים שתי דקות נוספות.
מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר, המלח, הפלפל והאורגנו לפי הטעם.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ-2-3 דק' על להבה נמוכה.
משמנים תבנית חסינת אש (19X30 ס"מ).
מסדרים 4 עלים של לזניה ועליהם שכבה נדיבה של רוטב.
מוסיפים עוד 4 עלי לזניה ועליהם שוב רוטב ושכבה נוספת של עלים.
מכסים בכמות נדיבה של רוטב כך שהלזניה מכוסה היטב.
מפזרים את הגבינה המגוררת מעל.
אופים בתנור בטמפרטורה של 170 למשך 25 דקות.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות