מערכת COL
|
יום ט"ו אייר ה׳תשע״ז
11.05.2017
סלט סביח • מתכון לשבת
לקראת ל"ג בעומר, אנו מגישים סלט מעולה להגשה סביב המדורה; סלט סביח. חגיגה של טעמים וצורות בקערה אחת • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • סלט סביח
מאת: שלומית
סלט סביח
חומרים:
4-5 עגבניות (קצת קשות)
2-3 מלפפונים ירוקים
1 בצל לבן בינוני (או 2-3 גבעולי בצל ירוק)
1/2 לימון
5-6 ביצים קשות
1-2 חצילים בוהקים ויפים
טחינה מוכנה או ביתית
חופן פטרוזיליה או ירק אחר לקישוט
פלפל, מלח, שמן זית לתיבול
ההכנה:
* פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ממליחים ומשהים כחצי שעה עד לצאת המרירות.
* שוטפים מהמלח, סוחטים ומברישים בשמן זית, וקולים בתנור או על גריל עד להזהבה משני הצדדים.
*בינתיים שמים את הביצים על האש לבישול של כ-10 דקות עד שהן מתקשות.
* לקערת זכוכית גדולה (כדאי זכוכית כדי לא לפספס את מראה השכבות), חותכים מלפפונים, עגבניות ובצל ירוק או לבן (יותר יפה ירוק) לקוביות קטנות מאוד.
* חותכים את פלחי הלימון ללא הקליפה לחתיכות קטנטנות ומוסיפים לסלט. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
* מערבבים ומשטחים את פני הסלט לקו ישר. עליו מסדרים 2-3 שכבות של החצילים הקלויים/מטוגנים שהצטננו מעט.
*פורסים את הביצים הקשות לפרוסות, ומשטחים מספר שכבות מכל החצילים. מפזרים חופן פטרוזיליה.
*זורים על הביצים מלח ופלפל. מעל הכל שופכים טחינה בכמות נדיבה כך שתחלחל מטה לכל השכבות. מעל הטחינה ניתן לקשט בכף עמבה או פפריקה אדומה וחופן פטרוזיליה לקבלת מרקם יפה.
*ניתן להוסיף לסלט קוביות תפוחי אדמה שנאפו בתנור
לבריאות!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות