מערכת COL | יום ט"ו אייר ה׳תשע״ז 11.05.2017

סלט סביח • מתכון לשבת

לקראת ל"ג בעומר, אנו מגישים סלט מעולה להגשה סביב המדורה; סלט סביח. חגיגה של טעמים וצורות בקערה אחת • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • סלט סביח
סלט סביח • מתכון לשבת


מאת: שלומית


סלט סביח


חומרים:

4-5 עגבניות (קצת קשות)

2-3 מלפפונים ירוקים

1 בצל לבן בינוני (או 2-3 גבעולי בצל ירוק)
1/2 לימון

5-6 ביצים קשות

1-2 חצילים בוהקים ויפים

טחינה מוכנה או ביתית

חופן פטרוזיליה או ירק אחר לקישוט

פלפל, מלח, שמן זית לתיבול


ההכנה:

* פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ממליחים ומשהים כחצי שעה עד לצאת המרירות.

* שוטפים מהמלח, סוחטים ומברישים בשמן זית, וקולים בתנור או על גריל עד להזהבה משני הצדדים.

*בינתיים שמים את הביצים על האש לבישול של כ-10 דקות עד שהן מתקשות.

* לקערת זכוכית גדולה (כדאי זכוכית כדי לא לפספס את מראה השכבות), חותכים מלפפונים, עגבניות ובצל ירוק או לבן (יותר יפה ירוק) לקוביות קטנות מאוד.

* חותכים את פלחי הלימון ללא הקליפה לחתיכות קטנטנות ומוסיפים לסלט. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.

* מערבבים ומשטחים את פני הסלט לקו ישר. עליו מסדרים 2-3 שכבות של החצילים הקלויים/מטוגנים שהצטננו מעט.

*פורסים את הביצים הקשות לפרוסות, ומשטחים מספר שכבות מכל החצילים. מפזרים חופן פטרוזיליה.

*זורים על הביצים מלח ופלפל. מעל הכל שופכים טחינה בכמות נדיבה כך שתחלחל מטה לכל השכבות. מעל הטחינה ניתן לקשט בכף עמבה או פפריקה אדומה וחופן פטרוזיליה לקבלת מרקם יפה.

*ניתן להוסיף לסלט קוביות תפוחי אדמה שנאפו בתנור

לבריאות!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.