









מערכת COL
|
יום כ"ה אדר ה׳תשע״ז
23.03.2017
סירות תפו"א ובטטה ממולאים על מצע טחינה • מתכון לשבת
מצרכים בסיסיים, ומתכון נהדר: סירות תפו"א ובטטה ממולאות בקר טחון על מצע טחינה • נשמע מורכב? תהליך ההכנה פשוט, והתוצאה מצויינת • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • תפו"א ובטטה ממולאים

מאת: שלומית
סירות תפו"א ובטטה ממולאות בקר טחון על מצע טחינה
מצרכים:
הירקות הממולאים:
תפוח אדמה 4 יחידות בינוניות
בטטה - 2 יחידות בינוניות
מלח - כפית שטוחה
פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
שמן זית - 5 כפות
מלית הבשר
בשר בקר טחון - 500 גרם
בצל - יחידה בינונית קצוץ.
פטרוזיליה - 1/2 צרור - קצוצה.
מלח - כפית שטוחה
פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
פפריקה - כפית שטוחה, מתוקה.
בהרט - 1/2 כפית שטוחה
הטחינה
טחינה גולמית - כוס (150 גרם)
מים - 100 מ"ל, לפי המרקם הרצוי.
מלח - 1/2 כפית שטוחה
שום - שן, כתושה.
מיץ לימון - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל), סחוט טרי.
אופן הכנת המתכון
1. מרתיחים את תפוחי האדמה והבטטות לחצי בישול.
2. מוציאים, פורסים באמצע לרוחב, בעזרת כף מוציאים מעט מ"הבטן" של תפוחי האדמה והבטטות ויוצרים מעין "סירות".
3. מערבבים את כל מצרכי הקבב וממלאים את תפוחי האדמה והבטטות בתערובת הבשר.
4. מפזרים מעל מעט מלח, פלפל שחור ושמן זית.
5. מכניסים לתנור חם (200 מעלות טורבו) לאפייה למשך כחצי שעה מכוסה בנייר כסף ועוד 5-10 דקות ללא כיסוי.
6. מגישים על מצע טחינה (מערבבים ביחד את כל מצרכי הטחינה) ומתענגים!
בהצלחה!

למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות