מערכת COL | יום ד' אדר ה׳תשע״ז 02.03.2017

עוגת שמרים ופרג ● מתכון לשבת

עדיין מוקדם למתכון אוזני-המן, אך עוגה עם פרג תזכיר לנו שפורים מעבר לדלת. קבלו מתכון נהדר לעוגת שמרים ופרג, טעימה וקלה להכנה. נסו את זה בבית ● למתכון המלא ואופן ההכנה  עוגת שמרים ופרג
עוגת שמרים ופרג ● מתכון לשבת

עוגת שמרים ופרג

החומרים לבצק:
500 גרם קמח (4 כוסות)
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
2 ביצים
5 כפות שמן
100 גרם מחמאה חתוכה לקוביות
30 גר' שמרים יבשים
3/4 כוס מים

למלית:
250 גר' פרג
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
3-4 כפות מייפל
כף וניל

אופן ההכנה:
מתחילים בבצק: שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את הביצים, השמן, המחמאה ואת המים (אם יש צורך בעוד מים, אפשר להוסיף אבל כל פעם קצת) לשים את העיסה עד לקבלת בצק אחיד. מניחים את הבצק להתפחה מכוסה במגבת לשעה וחצי.

הכנת המלית:
מרתיחים בסיר את המים, הסוכר, המייפל והוניל עד שהנוזל הופך לסירופ. מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב כשהסיר רותח. המלית צריכה להיות במרקם שנוח למריחה ולא נוזלית.
כאשר מקבלים את המרקם הרצוי, אפשר להוריד מהאש.

חותכים את הבצק ל- 4 כדורים שווים.
מרדדים כל כדור למלבן, מורחים על כל כדור שכבה נדיבה מהמלית.
מגלגלים את המלבנים לרולדות וקולעים 2 רולדות זו בזו, בצורת איקס.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק עטופה בנייר אפייה.
מכניסים את שתי התבניות לתנור בחום של- 180 מעלות, עד לקבלת עוגת שמרים אפויה.

בהצלחה!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.