מערכת COL
|
יום י"ט שבט ה׳תשע״ז
15.02.2017
מהפך בכשרות? הרבנות הראשית מדרגת את כשרות הבשר
הרבנות הראשית לישראל יוצאת היום בפרסום מפתיע על סימון חדש בתחום כשרות הבשר המיובא: חלוקה של רמות כשרות הבשר לפי קבוצות, ורמת הכשרות ● האם מדובר בתהליך בלתי נמנע שישפיע על סימוני הכשרות בכל תחומי המזון ויביא למהפך אמיתי בכשרות בארץ? לסיפור המלא
הבהרה של הרבנות הראשית לישראל המתפרסמת היום, על רקע תמונת אילוסטרציה (צילום: COL)
כתב COL
עפ"י החלטת מועצת הרבנות מהשנה האחרונה, נקבע כי הבשר במיובא לארץ ידורג עפ"י ארבע רמות כשרות:
1. חלק, (מהדרין, גלאט, בד"ץ) יסומן בצבע אדום
2. חלק ריאה (נשחט ונבדק בקו ייצור של כשרות רגילה), יצבע בסגול
3. כשר מוכשר (דרגת כשרות בסיסית) יצבע בצבע ירוק,
4. בצבע לבן, בשר כשר לא מוכשר - שלא עבר הכשרה ע"י צוות השחיטה.
בשלב זה הסימון נועד רק לבשר משחיטה המיובא מחו"ל. המהלך נועד להקל על הצרכן בקצה, שצורך בשר כשר ולא בקי בסוגי הכשרויות וההידורים, וסימון כזה יקל עליו לצרוך לפי רמת הכשרות שאותה הוא מעדיף.
כידוע, יש ריבוי גדל והולך של גופי כשרות, ומעת לעת גם מתפרסם על חשיפה של גופים לא מזוהים המתיימרים להעניק כשרות, כמו גם "כשרות מהדרין" המתנוססת על מוצר שאיננו בכשרות מהדרין. פיקוח כזה מטעם הרבנות הראשית יוכל לצמצם את התופעה.
האם נראה את התופעה המבורכת מתפשטת גם למוצרי בשר ומזון נוספים? ימים יגידו.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות