מערכת COL
|
יום כ"ח טבת ה׳תשע״ז
26.01.2017
חצ׳פורי מקורי ● מתכון לשבת
השבוע במדור הבאנו לכם מתכון מפורט להכנת חצ׳פורי אותנטי היישר מהמטבח הגרוזיני ● המתכון הנפלא הזה יתקבל בברכה במיוחד בקרב אוהבי הגבינה על סוגיה ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה חצ'פורי
חצ׳פורי
מאת: שלומית
החומרים:
הבצק:
לבן 4.5% - 2 ½ גביעים - (500 מ"ל) או ריוויון/גיל.
מלח - 1/2 כפית שטוחה
ביצה - Large
חמאה - אריזת נייר (100 גרם), או מרגרינה.
קמח לבן - 750 גרם
אבקת אפייה - 1/2 כפית - סה"כ (3 גרם)
המילוי:
מוצרלה 22% שומן - 800 גרם, ראו מידע נוסף.
חלב - כוס (240 מ"ל)
ביצה - 2 Large
קמח לבן - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
מלח - 1/2 כפית שטוחה
להברשה:
חמאה - 30 גרם
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל המצרכים לבצק (להוסיף את הקמח בהדרגה) עד שהבצק הופך לרך וטיפה דביק. לאסוף לכדור, לקמח מעט את הבצק, לכסות במגבת שלא יתייבש ולהניח בצד לכ- 20-30 דקות.
2. לחלק את הבצק ל- 6 חלקים ולגלגל 6 כדורים שווים. לרדד על משטח מקומח כל כדור לקוטר של כ- 30 ס"מ ועובי של כס"מ. לשים באמצע כל עיגול שישית מהמילוי (לערבב בקערה את כל מצרכי המילוי לפני כן כמובן. כמות המלח תלויה אם משתמשים בגבינות מלוחות - לפי הטעם).
למשוך בעדינות את קצוות הבצק לכיוון המרכז כדי לסגור את הגבינה בפנים ולהדביק את הקצוות ביחד במרכז - נוצר מעין שק עם ה"סגירה" באמצע. לשטח מעט את ה"שק" - עכשיו הוא יותר דומה לפיתה עם מילוי בפנים.
3. אפשר לאפות את החצ`פורי בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 15-20 דקות (את החצ`פורי שמים בתבנית משומנת עם ה"סגירה" למטה). אפשר גם להכין במחבת: לטגן כל חצ`פורי בנפרד במחבת חמה מאוד וללא שמן למשך כ- 5 דקות לכל צד או עד שהבצק מזהיב.
4. להניח חתיכה קטנה של חמאה על החצ`פורי המוכן ולהבריש מצד אחד. החמאה נמסה מיד לתוך המאפה הרותח. להערים אחד על השני ולהמשיך להבריש בחמאה את הצד העליון. להשהות כ- 5 דקות לפני האכילה. מומלץ לאכול מיד. (לחימום חוזר יש להשתמש בתנור בלבד בחום של 200 מעלות).
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות