מערכת COL
|
יום כ"א טבת ה׳תשע״ז
19.01.2017
לחם 5 דגנים ● מתכון לשבת
ממשיכים בקו הבריאות: השבוע במדור הבאנו לכם מתכון נפלא ללחם 5 דגנים איכותי, בריא, מזין וטעים ● ערך מוסף: ניחוח נעים של אפית לחם השורר בבית ● המתכון מפרט שלב אחר שלב את אופן ההכנה ● בפנים - המתכון המלא ואופן ההכנה לחם 5 דגנים
מאת: שלומית
לחם מ-5 דגנים
רכיבים:
200 גרם קמח מחיטה מלאה
200 מ"ל מים
קורט שמרים יבשים
מצרכים ללחם דגנים:
350 גרם קמח לחם
250 גרם קמח חיטה מלא
15 גרם אבקת גלוטן (ניתן להשיג בחנויות אפייה מתמחות)
400 גרם בצק מקדים (הבצק שנוצר בפוליש)
30 גרם (כף וחצי) מלח
60 גרם (3 כפות) סוכר חום
אופן הכנה:
• אופן הכנה הבצק המקדים (פוליש): מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מכסים ומניחים לתסוס בטמפרטורת החדר במשך 24 שעות.
• במיקסר מצויד בוו לישה מניחים את כל החומרים למעט הדגנים, המים והשמן. לשים את החומרים ומוסיפים בהדרגה את המים והשמן. אם הבצק יבש, מוסיפים מעט מים, אם הוא מתקבל דביק, מעט קמח.
• לשים את הבצק 10 דקות במהירות נמוכה. הבצק אמור להתקבל חלק, משי ומעט דביק.
• מוסיפים את הדגנים ומטמיעים אותם בבצק (אפשר גם בלישה ידנית). מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד. משהים להתפחה עד להכפלת הנפח.
• מחלקים את הבצק לשני חלקים ומעצבים לצורת כיכר רצויה.
• מניחים על תבנית אפיה ומכסים שוב. מתפיחים ל-75% התפחה (מעט פחות מכפול).
• מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מאבקים את הכיכרות במעט קמח וחורצים אותם בעזרת סכין חדה.
• אופים את הכיכרות במשך 35-40 דקות.
• מוציאים ומניחים לצינון מלא מעל רשת צינון.
בהצלחה!
לחם מ-5 דגנים
רכיבים:
200 גרם קמח מחיטה מלאה
200 מ"ל מים
קורט שמרים יבשים
מצרכים ללחם דגנים:
350 גרם קמח לחם
250 גרם קמח חיטה מלא
15 גרם אבקת גלוטן (ניתן להשיג בחנויות אפייה מתמחות)
400 גרם בצק מקדים (הבצק שנוצר בפוליש)
30 גרם (כף וחצי) מלח
60 גרם (3 כפות) סוכר חום
אופן הכנה:
• אופן הכנה הבצק המקדים (פוליש): מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מכסים ומניחים לתסוס בטמפרטורת החדר במשך 24 שעות.
• במיקסר מצויד בוו לישה מניחים את כל החומרים למעט הדגנים, המים והשמן. לשים את החומרים ומוסיפים בהדרגה את המים והשמן. אם הבצק יבש, מוסיפים מעט מים, אם הוא מתקבל דביק, מעט קמח.
• לשים את הבצק 10 דקות במהירות נמוכה. הבצק אמור להתקבל חלק, משי ומעט דביק.
• מוסיפים את הדגנים ומטמיעים אותם בבצק (אפשר גם בלישה ידנית). מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד. משהים להתפחה עד להכפלת הנפח.
• מחלקים את הבצק לשני חלקים ומעצבים לצורת כיכר רצויה.
• מניחים על תבנית אפיה ומכסים שוב. מתפיחים ל-75% התפחה (מעט פחות מכפול).
• מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מאבקים את הכיכרות במעט קמח וחורצים אותם בעזרת סכין חדה.
• אופים את הכיכרות במשך 35-40 דקות.
• מוציאים ומניחים לצינון מלא מעל רשת צינון.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות