מערכת COL
|
יום י"ד טבת ה׳תשע״ז
12.01.2017
עוגיות גרנולה ● מתכון לשבת
עוגיות גרנולה עשירות, גם טעימות וגם בריאות ● מתוק ושוקולדי, וגם עשיר בסיבים תזונתיים, וכמובן: אהוב על הילדים ● בפנים - המתכון המלא ואופן ההכנה עוגיות גרנולה
מאת שלומית
עוגיות גרנולה עשירות
מספר מנות: 50-60
המצרכים:
200 גר חמאה או מרגרינה רכה (ניתן להחליף ב-כוס שמן)
2 ביצים
1 כפית תמצית שקדים
גרידת לימון ומיץ מחצי לימון
3/4 כוס סוכר חום
3/4 סוכר לבן (ניתן להחליף ב1/2 כוס סילאן)
2 כוסות קמח מנופה (מלא או רגיל)
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
2 כוסות קוואקר (מומלץ לא טחון)
1 כפית קינמון
קורט מלח
לערבב הכל ביחד, ללוש לבצק אחיד ולהוסיף:
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
חמוציות מיובשות ו/או צימוקים צהובים
3/4 כוס שוקולד צ'יפס חום
אופן הכנה:
לערבב היטב , להרטיב מעט את הידיים,ליצור עיגולים ולשטח אותם מעט, להניח עם רווחים בתבנית.
אופים בחום של כ- 180 מעלות עד למעט הזהבה.
(בערך 18-20 דקות). מומלץ לשמור בקופסא אטומה.
בהנאה ולבריאות !
עוגיות גרנולה עשירות
מספר מנות: 50-60
המצרכים:
200 גר חמאה או מרגרינה רכה (ניתן להחליף ב-כוס שמן)
2 ביצים
1 כפית תמצית שקדים
גרידת לימון ומיץ מחצי לימון
3/4 כוס סוכר חום
3/4 סוכר לבן (ניתן להחליף ב1/2 כוס סילאן)
2 כוסות קמח מנופה (מלא או רגיל)
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
2 כוסות קוואקר (מומלץ לא טחון)
1 כפית קינמון
קורט מלח
לערבב הכל ביחד, ללוש לבצק אחיד ולהוסיף:
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
חמוציות מיובשות ו/או צימוקים צהובים
3/4 כוס שוקולד צ'יפס חום
אופן הכנה:
לערבב היטב , להרטיב מעט את הידיים,ליצור עיגולים ולשטח אותם מעט, להניח עם רווחים בתבנית.
אופים בחום של כ- 180 מעלות עד למעט הזהבה.
(בערך 18-20 דקות). מומלץ לשמור בקופסא אטומה.
בהנאה ולבריאות !
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות